Premijer liga košarkaša

DAVID UŠIĆ: Agresivnošću i energijom potvrditi sinjske bodove

Zlatko Horvat

Sven Ušić/Foto Arhiva NL

Sven Ušić/Foto Arhiva NL

Iz »Zadra« im je došao Jakov Vladović, iz »Cedevite« Roko Rogić, brz i neugodan, Domagoj Samac je »Zaboku« zabio 37 poena. Na svim su pozicijama kompletni – kaže David Ušić, krilni centar »Adria Oil Škrljeva«, uoči ogleda s Hermes Analiticom



RIJEKA Lakše se diše u taboru »Adria Oil Škrljeva« poslije pobjede na teškom gostovanju u Sinju, spriječeno je nezgodnih 0-4 u Premijer ligi. Prva pobjeda donijela je skok od samo jednog mjesta, ali gornji dio ljestvice bodovno je puno bliže. Međutim, uspjeh u Sinju neće značiti ništa ako se danas ne oplemeni domaćim bodovima. Na parket dvorane Mavrinci stiže »Hermes Analitica«, susjed Škrljevčana na ljestvici s istim brojem bodova, ali s boljom koš-razlikom. I iskusnim sastavom.


– Iz »Zadra« im je došao Jakov Vladović, iz »Cedevite« Roko Rogić, brz i neugodan, Domagoj Samac je »Zaboku« zabio 37 poena. Na svim su pozicijama kompletni. Iskusniji su, ali mi imamo više energije. Upravo ih možemo dobiti na našu agresivnost, na energiju, kao što je to učinio »Alkar« – kaže David Ušić, krilni centar »Adria Oil Škrljeva«.


Upravo je Ušić bio junak pobjede u Sinju, u posljednje dvije minute ubacio je osam poena u nizu i upisao četiri skoka.


Samopouzdanje




– Jednostavno sam ušao u igru bez pritiska, znajući da su u pitanju bitni bodovi. Trener Rajković nas je motivirao da dobijemo, ušao sam agresivno… Ova utakmica me digla, dala mi samopouzdanje, meni i momčadi, dala nam je svima do znanja da možemo igrati ravnopravno sa svima. Nadam se da će nas i ova utakmica povesti još dalje. Nužno je ponoviti tu agresivnost.


Idućeg mjeseca bit će godinu dana da je David Ušić u dresu Škrljevčana.


– Brzo je prošlo. Živim u Krasici. Imam apartman u lijepoj kući, tu smo smješteni nas trojica. Prošle sezone napravili smo lijep rezultat, četvrtfinale doigravanja i tri utakmice s »Cibonom«, to me vratilo. Želja je to ponoviti ili čak napraviti korak naprijed.


Iza njega je teško životno razdoblje i prerana smrt majke Snježane. Nije bilo lako Davidu, ocu Svenu, dugogodišnjem košarkašu Cibone iz generacije Dražena Petrovića, te sestrama odbojkašicama Senni, Simoni, Mariji i Ani.


Savjetnik


– Uz sve privatne probleme, i ja sam se psihički borio, želio sam se glavom vratiti na teren. Jednostavno, prihvatili smo situaciju, vratili smo se svojim životima, moramo ići dalje. Imam svoje obaveze, sestre svoje. Otac? Zove poslije svake utakmice, uvijek je njegov poziv prvi, onaj propušteni… Zna da mogu puno bolje, to i ja vjerujem. On mi je savjetnik, stalno mi diše za vratom.


Bit će poziva i večeras. Ušić i njegovi suigrači morat će odigrati pravu partiju žele li do novog uspjeha.


– Treba potvrditi uspjeh u Sinju, a u goste nam stže nikad jača »Hermes Analitica«, koja se malo neočekivano posložila s puno iskusnih igrača. Ne smijemo im dozvoliti da diktiraju ritam, već ga mi moramo nametnuti. Bit će to jako teška utakmica za dobiti, ali vjerujem da možemo zabilježiti nove bodove. Počeli smo dobro momčadski funkcionirati, vidjet ćemo tko će sada iskočiti. Amerikanac Corey Spence je željan igre, željan pobjeda, dobro pojačanje, vrlo je agresivan u napadu. Yacoubou se pokazao kao dobar skorer, još da se Williams oporavi. Neće biti ni kapetana Barnjaka, koji je zbog prepona vjerojatno završio prvi dio sezone. Ali, kapetan će nam dati podršku – zaključuje Ušić