NBA liga

Boston, Houston i Milwaukee pobjedama otvorili doigravanje, Bogdanovićevih 12 poena

Hina

Jae Crowder (Utah) i James Harden (Houston Rockets)/Foto REUTERS

Jae Crowder (Utah) i James Harden (Houston Rockets)/Foto REUTERS



BOSTON  Boston Celticsi su u prvoj utakmici doigravanja Istočne konferencije sinoć kod kuće sa 84-74 nadigrali Indiana Pacerse Bojana Bogdanovića i poveli sa 1-0 u seriji, a hrvatski košarkaš je u porazu svoje momčadi sudjelovao sa 12 koševa (šut iz igre 4/11, trice 0/3), dva skoka, jednom asistencijom i dvije ukradene lopte postignutima u 35 minuta na terenu.


Indiana u prvih osam i pol minuta drugog poluvremena nije zabila koš iz igre, a u trećoj četvrtini Boston ju je nadigrao sa 26-8. Četvrtoplasirane Celticse predvodili su Kyrie Irving i Marcus Morris sa po 20 koševa svaki, dok je najbolji strijelac Indiane bio Cory Joseph sa 14 ubačaja.


Prva momčad Istoka Milwaukee Bucks su lako sa 121-86 pobijedili Detroit Pistonse, a do pobjede ih je predvodio Giannis Antetokounmpo sa 24 poena, 17 skokova i četiri asistencije. George Hill je dodao 16 koševa za Buckse koji su na poluvremenu imali prednost od 27 koševa.




Houston Rockets su također lako otvorili doigravanje, oni su sinoć u prvoj utakmici Zapadne konferencije kod kuće sa 122-90 bili bolji od Utah Jazza za vodstvo od 1-0 u seriji.


James Harden i Clint Capela su upisali svaki po double-double. Harden je zabio 29 koševa uz 10 asistencija i osam skokova, a Capela je dodao 16 koševa i 12 skokova. I centar Jazza Rudy Gobert je došao do double-doublea sa 22 ubačaja i 12 skokova.


Portland Trail Blazers su također poveli u seriji na četiri pobjede, kod kuće su sa 104-99 svladali Oklahoma City Thunder kojima nije pomogao ni triple-double Russela Westbrookea.


Damian Lillard je zabio 30 koševa, a CJ McCollum je dodao 24 za Trail Blazerse koji su u prvom poluvremenu imali prednost od čak 19 koševa.


Paul George je bio najbolji strijelac Oklahome sa 26 koševa i 10 skokova, a Russell Westbrook je dodao 24 koša, 10 skokova i isto toliko asistencija za Thunder.