Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Objava Trgovačkog suda

Izdavač hrvatskog Rolling Stonea ide u stečaj s pola milijuna kuna duga

Izdavač hrvatskog Rolling Stonea ide u stečaj s pola milijuna kuna duga
Izdavač hrvatskog Rolling Stonea ide u stečaj s pola milijuna kuna duga
Autor:
Objavljeno: 1. veljača 2016. u 14:34 2016-02-01T14:34:45+01:00

ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je objavio oglas u kojem se pozivaju vjerovnici S 3 Medija, izdavača nedavno ugašenog hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka tvrtke kojoj je utvrđen dug veći od 497.000 kuna.

U oglasu se poziva i direktor S3 Medije Antun (Toni) Moškov da u roku od petnaest dana preda ovjeren popis imovina i obveze S3 Medija, a ne odazovu li se Moškov i njegovi vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je S3 Medija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Predstečajni problemi hrvatskog izdavača Rolling Stonea uslijedili su nakon što taj časopis zbog nagomilanih problema nije izašao u srpnju prošle godine jer su novinari, lektori i prevoditelji odbili predati završeni broj zbog neisplaćenih plaća i honorara. Prema njihovim tvrdnjama, ukupni neto dug za petnaestak ljudi iznosio je između 300 i 400 tisuća kuna, a honorarni suradnici posljednji novac dobili su za broj objavljen u kolovozu 2014. a zaposleni posljednju plaću u prosincu te godine. 

Zbog toga je i Mirela Remi Priselac, pjevačica grupe Elemental koja je i prevodila tekstove za hrvatsko izdanje Rolling Stonea, u listopadu prošle godine optužila Moškova za prevaru, ustvrdivši da joj duguje novac za deset mjeseci prijevoda za njegov magazin te je najavila tužbu.

Moškov je tada za Hinu kazao da ni približno nisu točni navodi o ukupnom dugu suradnicima u iznosu od 300 do 400 tisuća kuna, ali da 'nema potrebu iznositi poslovne podatke'. Ubrzo nakon toga, početkom listopada potvrdio je da je izgubio licencu za izdavanje tog magazine, ali i za online platformu kao i društvene mreže zajedničkog imena Rolling Stone Hrvatska te je podnio prijedlog za pokretanje stečaja.  

Hrvatsko izdanje Rolling Stonea izašlo je u listopadu 2013. a tiskano izdanje na tržištu je opstalo nepune dvije godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.