Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. siječnja 2020.
BIG FEST u objektivu Tina Kowalskog

foto Baška International Guitar Festival: Virtuozi gitare u Bašćanskoj kotlini

Snimio Tin KOWALSKI
Snimio Tin KOWALSKI
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2017. u 11:50 2017-08-22T11:50:00+02:00

Treća večer bila je posvećena gypsy jazz glazbi koju su  izvedbama iznijeli njemački gitaristički umjetnik Wawau Adler i Django group Damira Kukuruzovića. Koncert Porinom nagrađenog splitskog jazz-sastava Black Coffee, što je 19. kolovoza trebao biti održan u Baški, na Staroj rivi, prebačen je za ovaj četvrtak

Na impresivnoj lokaciji Sv. Lucije u Jurandvoru, mjestu u Bašćanskoj kotlini, i ove je godine održan BIG Fest – Baška International Guitar festival u organizaciji Udruge Hal i Turističke zajednice Općine Baška.

Već šesto izdanje festivala od 17. do 20. kolovoza dovelo je najeminentnija imena svjetske gitarističke jazz-rock fusion struje.

big10
Baška international guitar festival / Snimio Tin KOWALSKI

Ovogodišnji višednevni koncertni doživlj otvorili su Muriel Anderson, jedna od najznačajnijih finger style gitaristica čija se glazba može čuti i u filmovima Woodyja Allena.

Prve večeri nastupio je i Duck Baker, autor brojnih knjiga i edukativnih materijala, te mladi talijanski virtuoz Emanuele Grafitti.

Druga večer bila je u znaku domaćih virtuoza. Nastupili su najnagrađivaniji jazz-skladatelj srednje generacije Elvis Stanić, te Bow vs. Plectrum koji u svojim nastupima, na nov način, spajaju gudalo i trzalicu – kontrabas i tamburu.

Treća večer bila je posvećena gypsy jazz glazbi koju su  izvedbama iznijeli njemački gitaristički umjetnik Wawau Adler i Django group Damira Kukuruzovića. Koncert Porinom nagrađenog splitskog jazz-sastava Black Coffee, što je 19. kolovoza trebao biti održan u Baški, na Staroj rivi, prebačen je za ovaj četvrtak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.