Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
23. siječnja 2020.
Snimanje druge sezone

foto STARTA ZADNJA »KLAPA« NOVINA: Riječki finale u Novom listu

snimio Silvano Ježina
snimio Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 16. ožujak 2018. u 15:44 2018-03-16T15:44:00+01:00

Novine su se inače na riječkom području snimale dulje od mjesec dana, prva je »klapa« tako bila označena 6. veljače. Serija se snimala u Rijeci, Opatiji, Kastvu, Kostreni, Omišlju, Krku, Bakru te na Grobniku. Ekipu je posebno oduševio opatijski centar Gervais zbog kojeg se čak dorađivalo scenarij. 

Točno u podne »udarena« je zadnja riječka »klapa« druge generacije sjajnog serijala »Novine«. Djelo autora i scenarista Ivice Đikića te redatelja Dalibora Matanića, te dakako brojne glumačko-organizacijske i producentske ekipe, na Kvarneru se, simbolički, završava upravo na lokaciji Novog lista. Iako se druga generacija serijala prvenstveno bavi pravosuđem, i dalje je u središtu zanimanja novinarska profesija. Zgrada Novog lista, koja će na nekoliko sati biti preimenovana u »Novine«, predstavlja motiv oko kojeg se vrte brojne teme istraživačkog novinarstva, ali i čitav niz onih tako uobičajenih općeljudskih intriga.

Novine su se inače na riječkom području snimale dulje od mjesec dana, prva je »klapa« tako bila označena 6. veljače. Serija se snimala u Rijeci, Opatiji, Kastvu, Kostreni, Omišlju, Krku, Bakru te na Grobniku. Ekipu je posebno oduševio opatijski centar Gervais zbog kojeg se čak dorađivalo scenarij. Zanimljivi su bili interijeri, atraktivna vila u Bregima koju je projektirao riječki arhitekt Siniša Zdjelar kao i unutra kastavske Oštarije Fortica vlasnika Željka Markusa.

Riječku producentsku okosnicu su predstavljali Liberta Mišan, talentirana umjetnica zapažena po radu na fotografiji i filmu, donedavno dio tima Kvarnerske filmske komisije, te Dean Lalić, iskusni televizijski profesionalac s Kanala Ri. Oni su jedni od najzaslužnijih što se čitav posao, unatoč uistinu enormnim organizacijsko-provedbenim naporima, odigrao besprijekorno.

FO1603SJ12
Snimanje serije "Novine" u Novom listu / snimio Silvano Ježina

Kako bi obilježili kraj snimanja u Rijeci, s kojom je i u prvom dijelu ostvarena velika obostrana ljubav, ekipi će se pridružiti producentski dvojac Nebojša Taraba i Miroslav Sila, redatelj Dalibor Matanić kao i dio glumačke ekipe. HRT je zadužen za objavu termina početka emitiranja, najvjerojatnije bi to trebao biti listopad tekuće godine s obzirom da se u istom mjesecu startalo i 2016. godine, a prema prvim najavama, druga generacija »Novina« postići će iznimni međunarodni uspjeh.

Kako se, istina neslužbeno, najavljuje, potražnja dolazi iz velikog broja država, ne samo iz Europe nego i iz Azije te Amerike, tako da nije isključeno kako će se jako lijepo reflektirati i po HRT-ov proračun. Uostalom, problemi s pravosuđem, na žalost, su opća pojava, neovisna o standardu, političkom uređenju ili geografskom porijeklu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.