Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
26. siječnja 2020.
Film o Bocelliju

Premijera "Glazbe tišine" u ponedjeljak u velikoj dvorani "Vatroslav Lisinski"

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 25. veljača 2018. u 17:57 2018-02-25T17:57:30+01:00

Uoči velikog koncerta znamenitog talijanskog tenora Andree Bocellija u Zagrebu koji će se održati 10. ožujka u zagrebačkoj Areni, oni koji vole njegovu glazbu i vokal imat će priliku upoznati lik i djelo ove glazbene ikone i kroz ekranizaciju njegove autobiografije. Film "Glazba tišine" ("The Music of Silence"), nastao u režiji Michaela Radforda, regionalnu premijeru imat će u ponedjeljak 26. veljače u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

"Glazba tišine" istinita je priča u kojoj životna ambicija, strast prema glazbi i ljubav obitelji pobjeđuju sve prepreke i veličanstveno izdižu Bocellija iznad izazova koji su mu priječili put ka slavi. Pripovijedana kroz osobu njegovog alter ega Amosa Bardija, predstavlja svojevrsnu odu profilu pobjednika nad vlastitom sudbinom i ograničenjima koja su mu bila pripisana rođenjem.

Bocellijev put do zvijezda na film su prenijeli scenaristi Anna Pavignano i Michael Radford u suradnji sa samim Andreom Bocellijem, kojeg u filmu tumači Tony Sebastian. Ulogu njegovog učitelja utjelovio je Antonio Banderas, Jordi Molla glumi Amosovog oca, Luisa Ranieri Bocellijevu majku, a Ennio Fantastichini ika.

Osvajajući rasprodane arene i dotičući brojna srca kao pjevač, kantautor i glazbeni producent Bocelli je uzor i inspiracija umjetnicima diljem svijeta. Njegovoj se veličini godinama dive pape, predsjednici, aristokrati i najveće svjetske zvijezde, a njegovoj autentičnoj priči sada možete svjedočiti i vi čak ako i niste iz Zagreba jer nakon premijere u Lisinskom film "Glazba tišine" će se prikazivati diljem Hrvatske.​

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu