Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.

Aplikacija ne koristi SMS protokol

Aplikacija ne koristi SMS protokol
Aplikacija ne koristi SMS protokol
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2018. u 9:16 2018-07-30T09:16:06+02:00

Aplikacija PayDo Povoljnije i brže parkiranje Aplikacija diljem zemlje popularno nazivana Pajdo, pravi je parking pomoćnik aktivan u brojnim hit ljetnim destinacijama

Stanovnici i posjetitelji 19 hrvatskih gradova sada mogu brže i povoljnije parkirati, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju. Na jednostavan način tako svi privatni i poslovni korisnici mogu podmirivati trošak parkirnih karata, a na većini lokacija plaćati i dnevne parkirne karte izdane od strane kontrolora, odnosno kazne za pogrešno parkiranje.

Aplikacija PayDo, diljem zemlje popularno nazivana Pajdo, pravi je parking pomoćnik aktivan u brojnim hit ljetnim destinacijama među kojima su Split, Zadar, Dubrovnik, Pula, Poreč, Rovinj, Šibenik, Novi Vinodolski, Crikvenica, Vodice i Vodnjan. Dostupna je i u Bjelovaru, Osijeku, Samoboru, Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Varaždinu i Vukovaru.

10% vraća se korisniku

Aplikacija ne koristi SMS protokol zbog čega se na ovaj način ne plaćaju troškovi mobilnih operatera, a uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagrebu, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnom nivou. Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja. Ovom uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart građani koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a konkretno i svakodnevno štede. Koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista zbog kojih je aplikacija dostupna i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku.

U Europi preko 90% potrošača koristi pametni telefon više od bilo kojeg drugog uređaja., dok u Hrvatskoj 57% korisnika ističe mobitel kao uređaj s kojim bi najradije plaćali. Oko 22% već koristi mobilno plaćanje, a aplikacija PayDo korisnicima omogućuje da isti zaslon koji ne ispuštaju iz ruku mogu koristiti i za plaćanje. Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android, a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

Za iznajmljivače bez parkinga

Nemati parking mjesto uz najam privatnog smještaja turistima i iznajmljivačima svakim danom postaje sve veći problem. No, u nedostatku vlastitih parkirališnih mjesta, boutique hoteli i mali iznajmljivači sada putem aplikacije PayDo svojim gostima mogu omogućiti besplatno parkiranje na području grada, ali i na svih 19 lokacija gdje je aplikacija aktivna. Jednim potezom određena svota uplaćuje se na PayDo račun te dodjeljuje gostu. Ovu simboličnu gestu gosti cijene, a i kod samog oglašavanja smještaja iznajmljivači rješavaju problem problematične stavke omogućavanja parkiranja.

Bez potrage za parking aparatima

– U Hrvatskoj SMS-om do sada nisu mogle plaćati određene kategorije poslovnih korisnika, turisti i pojedini privatni korisnici. Za navedene skupine jedino rješenje plaćanja parkiranja bila je potraga za parking aparatima, a što je za neke poslovne korisnike značilo prikupljanje računa koje bi kasnije priložili tvrtki. Sada je svim korisnicima aplikacije omogućeno plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a tu je i dodatna pogodnost za korisnike Mastercard kartica dok su apsolutno svi troškovi vidljivi na jednom računu, kaže Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart, koja je autor aplikacije.

PayDo__besplatna parking aplikacija

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.