Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
18. studenoga 2019.
U petak starta novo kolo nagradne igre

Novi list daruje opel corsu!

Ovaj iznimno funkcionalan automobil može odgovoriti na većinu potreba četveročlane obitelji
Ovaj iznimno funkcionalan automobil može odgovoriti na većinu potreba četveročlane obitelji
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2011. u 7:17 2011-05-19T07:17:00+02:00

Svi koji prikupe 14 kupona konkuriraju za jedan od najomiljenijih automobila u Hrvatskoj – opel corsu selection 1.2 16V

U petak starta novo kolo nagradne igre Novog lista u kojoj je glavna nagrada opel corsa, sasvim sigurno jedan od najomiljenijih automobila u Hrvatskoj. U konkretnom slučaju riječ je o modelu s pet vrata u paketu opreme »selection« s benzinskim motorom zapremine 1,2 litre, ili precizno 1229 »kubika«, i to u tehnološki naprednoj izvedbi sa 16 ventila, snage 86 KS.

  Iako se corsa svrstava u B segment osobnih vozila, zahvaljujući dimenzijama – dužina/širina/visina 3999/1737/1488 mm – te međuosovinskom razmaku od 2511 mm, riječ je o iznimno funkcionalnom automobilu koji može odgovoriti na većinu potreba četveročlane obitelji. Pravilni prtljažnik ima zapreminu od 285 litara što je sasvim u prosjeku klase, a i u estetskom smislu unutrašnjost je oblikovana na način da bojama i oblicima ugodno djeluje na vozača i putnike.

  Vratimo li se motoru, tehnološki naprednom kako smo već istaknuli, vidimo da jako dobro pomiruje dinamičke potrebe i ekološke obaveze. Ubrzanje od 0 do 100 km/h mu je 13,6 sekundi a maksimalna brzina 172 km/h. Pristojno dakle za razne režime vožnje, a ono što ćemo definirati odličnim je potrošnja goriva i emisija CO2. »Žeđ« ove izvedbe corse u gradu je prihvatljivih 6,9 litara, a u izvangradskoj vožnji umjerenim ritmom, primjerice prosječnom brzinom koja se kreće između 80 i 100 km/h, je uistinu skromnih 4,4 litre. U prosjeku dakle samo 5,3 litre što je pravi melem na ranu koju na kućnim proračunima stvaraju današnje cijene benzina. I kad uvidimo da je emisija CO2 svega 124 g/km, jasno nam je kako corsa i tu zaslužuje pohvale jer je pred nama ekološki nastrojen automobil. Dakako i njegov njegov vozač koji iznad svega cijeni čistoću okoliša.

  Ni po pitanju opreme sretni dobitnik koji će sakupiti 14 kupona i tako osvojiti corsu iz naše nagradne igre neće biti ni najmanje zakinut. Spomenimo tako klima uredaj, radio CD s komandama na upravljaču, tempomat, putno računalo, električne podizače prednjih stakala, daljinsko zaključavanje, električno podesiva ogledala s kućištima u boji vozila, podlogu instrumenata u crnoj boji, elektrohidraulični servo upravljač osjetljiv na brzinu, zračne jastuke pune veličine za vozača i suvozača, ABS, kao i sve ono što i inače pronalazimo u automobilima današnjice. Vrijednost opel corse iz naše nagradne igre je 82 tisuće kuna što također naglašava stav kako je riječ o iznimno opremljenom automobilu, čime se komfor vožnje istaknut dimenzijama dodatno pojačava. Uistinu, velik broj razloga zbog kojih se itekako vrijedi potruditi marljivo sakupljati kupone.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.