Presuda za bivšu intendanticu

Vrhovni sud odlučio: Otkaz Nadi Matošević Orešković je zakonit

Jasmin Đečević

Nada Matošević Orešković / Snimio Sergej DRECHSLER

Nada Matošević Orešković / Snimio Sergej DRECHSLER

Matošević je otkaz s radnog mjesta »šef dirigent« dobila u lipnju 2015. godine zbog činjenice da je radila izvan matične kuće bez dozvole tadašnjeg intendanta Olivera Frljića, što je Uprava HNK-a okarakterizirala »teškom povredom obveze iz radnog odnosa« nakon čega je došlo do izvanrednog otkaza ugovora o radu



RIJEKA Izvanredni otkaz koji je HNK Ivana pl. Zajca udijelio bivšoj intendantici Nadi Matošević Orešković bio je opravdan odnosno zakonit, zaključak je Vrhovnog suda Republike Hrvatske.


Matošević je otkaz s radnog mjesta »šef dirigent« dobila u lipnju 2015. godine zbog činjenice da je radila izvan matične kuće bez dozvole tadašnjeg intendanta Olivera Frljića, što je Uprava HNK-a okarakterizirala »teškom povredom obveze iz radnog odnosa« nakon čega je došlo do izvanrednog otkaza ugovora o radu.


Matošević Orešković je zbog tog otkaza tužila riječki HNK tražeći da ju se vrati na posao – što je odbijeno odlukom prvostupanjskog suda u prosincu 2016. odbijeno, a ista odluka donesena je i u drugostupanjskom postupku. Više možete pročitati u srijedu u tiskanom izdanju!