Pretpremijera

U riječko Art – kino stiže Brešanov film “Koja je ovo država”

Kim Cuculić



RIJEKA Pretpremijerom komedije Vinka Brešana »Koja je ovo država« u utorak, 18. prosinca u 20 sati riječko Art-kino obilježava 10 godina rada. Riječ je o komediji apsurda, čiju strukturu čine tri priče i čija se međusobna povezanost otkriva tijekom filma. Osnova zapleta je motiv da se ministar, koji je došao položiti kamen temeljac za novo krilo kaznionice, sam zaključao u zatvorsku ćeliju iz koje nikako ne želi izići.


Scenarij potpisuje Mate Matišić, a u filmu glume Krešo Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Zdenko Jelčić, Mate Gulin, Slobodan Milovanović, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Dražen Kuhn, Goran Grgić, Goran i Bojan Navojec, Goran Bogdan, Luka Dragić, Alma Prica, Mladen Čutura, Vedran Mlikota, Slaven Knezović, Ksenija Marinković, Iva Mihalić, Pjer Meničanin, Milan Pleština, Nermin Omić, Zvonimir Sunara te mnogi drugi. Film je snimljen u produkciji Interfilma.


Vinko Brešan redatelj je nekih od najnagrađivanijih i najgledanijih hrvatskih filmova – »Kako je počeo rat na mom otoku«, »Maršal« i »Svećenikova djeca«. Film »Koja je ovo država« naći će se na redovnom repertoaru Art-kina od 3. siječnja 2019. godine.