Veliki uspjeh

Cartoon Network angažirao pulsku dizajnericu Anu Tevšić

Ivana Kocijan

Moj zadatak je osmisliti nove proizvode inspirirane crtićima Cow & Chicken, Dexter's Laboratory i Johnny Bravo. Sve će se proizvoditi u Hrvatskoj. Nadam se da ću opravdati sva njihova i vlastita očekivanja te se zaista jako veselim svim zadacima, otkriva Ana Tevšić



Mlada produkt dizajnerica Ana Tevšić ovih se dana može pohvaliti novim, velikim uspjehom – naime, sudjelovat će u novim projektima Cartoon Networka, kao jedan od njihovih novih dizajnera. Uspješna pulska dizajnerica sa zagrebačkom adresom koja je svoje radove do sada predstavila na mnogobrojnim izložbama, od Londona, preko Stockholma do Tokija, kreirat će proizvode vezane uz legendarne crtiće najpoznatije svjetske televizijske mreže za emitiranje crtanih filmova. Neki od tih proizvoda moći će se kupiti u njezinom zagrebačkom studiju »Love, Ana« za čije je uređenje osvojila prestižno priznanje IDA (The International Design Awards).


  Sudjelovat ćete u novim projektima Cartoon Networka kao jedan od njihovih dizajnera, tj. izrađivat ćete proizvode vezane uz legendarne crtiće Cow & Chicken, Dexter’s Laboratory i Johnny Bravo, a neki od tih proizvoda moći će se kupiti i u vašem zagrebačkom studiju. Možete li nam otkriti nešto više o tome? O čemu se točno radi?


  – Moj zadatak je osmisliti nove proizvode koji su inspirirani navedenim crtićima, što znači da je mnogo projekata i događanja u planu. Ono što mogu otkriti jest da će se sve proizvoditi u Hrvatskoj, te da će u početku biti dostupno u mom dućanu. Razni proizvodi su u pitanju i njihova realizacija će ići određenim redom te ćemo vas na vrijeme o svemu obavijestiti. Svakako se radi o projektu punom zanimljivih planova. Iskreno – jedva čekam! 

Divan rasplet


Kako ste dobili taj angažman? Kakva su vam očekivanja?




  – Cartoon Network je proveo određenu selekciju unutar koje su mene odabrali kao njihovog novog dizajnera. Pripreme su već dugo u tijeku, ali pravi posao tek sada počinje. Nadam se da ću opravdati sva njihova i vlastita očekivanja te se zaista jako veselim svim zadacima. Puno stvari treba organizirati, čeka me velik posao i trenutačno se pripremam na sve što me čeka. S obzirom na to da se radi o raznim proizvodima, očekujem i da ću naučiti neke nove stvari što me posebno veseli. Nikada nisam radila na nečemu ovako opsežnom i zahtjevnom, ali drago mi je vidjeti da se snalazim u svakoj novoj prepreci. Probleme ili zastoje više ne doživljavam kao nešto čega me treba biti strah, već im pristupam kao zadatak kojemu trebam pronaći rješenje. Otkada mi se dogodio taj prijelomni trenutak u mislima, puno mi je lakše raditi i imam osjećaj da mi je tijek misli manje opterećen.


  Jeste li već surađivali s Cartoon Networkom ili nekom sličnom kućom?


  – Nisam nikada prije surađivala s njima, moji projekti su do sada bili samoinicirani ili rađeni po narudžbi. Posebno me veseli ovaj tijek događaja zato što sam se u zadnje vrijeme više dohvatila projekata koji su po narudžbi, pa je ovo bio zaista divan rasplet. Imam osjećaj da je došlo u pravo vrijeme, kada sam spremna za tako zahtjevan posao.


  Koji je od spomenutih crtića vama kao djetetu bili najdraži? Koji ste najradije gledali?


  – Sva tri su mi bila favoriti, na popis bih još dodala i »Scooby Doo« i to su onda svi crtići koje sam pratila sa svim srcem i interesom. Posebno mi je drago raditi nešto što mi je zaista obilježilo dobar dio života, predivan je osjećaj raditi na nečemu što mi je prije bila zabava. 

Bronca za uređenje


Uz novi angažman, čime se trenutačno bavite?


  – Radim bez prestanka i sretna sam zbog toga. U tijeku su razni projekti po narudžbi, tako da će u sljedećih nekoliko tjedana biti više objavljenih suradnji koje su sada privedene kraju. Najviše se bavim prodajom svojih proizvoda u stranim dućanima te sretno mogu reći da su moji proizvodi dostupni u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i odnedavno – u Belgiji. S otvaranjem dućana u Dežmanovoj, glavni zadatak koji sam si zadala jest naći kvalitetne partnere u svijetu koji će predstavljati moje proizvode i vrlo sam zadovoljna dosadašnjim razvojem, što je svakako veliki poticaj za nastavak rada. Uz to razvijam nove proizvode za svoj studio i pripremam se za put u Sjedinjene Američke Države u svibnju sljedeće godine gdje će biti dodjela IDA nagrada; tamo preuzimam broncu za uređenje svog dućana, a sve će zaokružiti izložba u New Yorku.


  Po čemu ćete, kad je posao u pitanju, najviše pamtiti ovu godinu?


  – Pamtiti ću je kao godinu velikih odluka i izazova koja će – nadam se – donijeti dobre rezultate u sljedećoj.


  A kakvi su vam planovi za 2015. godinu?


  – Sljedeću godinu će mi svakako obilježiti rad za Cartoon Network te ću se primarno posvetiti tome. Osim toga, veselim se izložbi i dodjeli nagrada u SAD-u, te se nadam novim i jednako uzbudljivim projektima.