Film o Milanu Bandiću

Novi film Darija Juričana: Snimljene igrane scene rekonstrukcije za “Kumeka”

Ivana Kocijan

Foto Press

Foto Press

Kako navodi redatelj, u filmu će prvi put biti javno otkriveno koja je misteriozna ženska osoba bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija »zaboravila« navesti



RIJEKA U Zagrebu je dovršeno snimanje spektakularnih igranih scena rekonstrukcije za film »Kumek« redatelja Darija Juričana.


Film »Kumek« posvećen je vladavini zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovim prijateljima, riječ je o filmskom spomeniku najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku.


U scenama rekonstrukcije koje su snimane na autentičnim lokacijama, ističe se Bandićev bijeg u pijanom stanju od policije 2002. godine automobilom Land Rover koji je kao registraciju imao datum njegova rođenja i incijale ZG 2211-MB.




U rekonstrukciji se detaljno analizira taj događaj i svi njegovi sudionici. Kako navodi redatelj, u filmu će prvi put biti javno otkriveno koja je misteriozna ženska osoba bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija »zaboravila« navesti.


Od važnijih scena rekonstrucije tu je i posjet Kulmerovim dvorima, dvorcu koji je legaliziran zahvaljujući sposobnostima Milana Bandića da objekt javne namjene (hotel) postane rezidencijalna privatna nastamba obitelji Todorić.


Rekonstrukcije su se snimale na lokacijama u Zagrebu i Samoboru. Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent Tibor Keser. Film su sufinancirali HAVC, crowdfunding kampanja i Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin) koji je i producent filma. Premijera je najavljena za veljaču sljedeće godine.+