Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
"Rijeka riječi" od ponedjeljka

Druženje riječkih srednjoškolaca s riječkim književnicima

Davor Mandić i Zoran Krušvar / Snimio Vedran KARUZA
Davor Mandić i Zoran Krušvar / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 11. studeni 2017. u 16:53 2017-11-11T16:53:21+01:00

Radi se o četverodnevnom programu u kojem će se RiLitovci: Davor Mandić, Zoran Krušvar, Enver Krivac i Tea Tulić družiti s gimnazijalcima u prostoru školske knjižnice

RIJEKA Od 13. do 16. studenog održat će se prvi festival književnosti u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji pod nazivom »Rijeka riječi«. Radi se o četverodnevnom programu u kojem će se RiLitovci: Davor Mandić, Zoran Krušvar, Enver Krivac i Tea Tulić družiti s gimnazijalcima u prostoru školske knjižnice.

Program je financiran iz programa Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, a svoje mjesto pronašao je i u okviru obilježavanja 390. rođendana Gimnazije.

Možda je riječ o netipičnom festivalu s netipičnom publikom, ali cjelokupna ideja ima smisla i zvuči obećavajuće – približiti mladima lokalnu književnost na drugačiji način.

Osim druženja s književnicima u prostoru škole, Festival će dva puta preseliti svoju lokaciju.

U srijedu, 15. studenog za sve učenike bit će organizirana filmska projekcija u Art kinu Croatia na kojoj će se prikazati tri kratka filma redatelja Marka Šantića koji je i sam sjedio u klupama Riječke gimnazije.

Druženje s književnicima završit će se u četvrtak, 16. studenoga u neformalnom formatu, čitanjima za javnost na kojem će se osim RiLitovaca riječkoj publici i srednjoškolcima iz ostalih riječkih škola predstaviti i mladi pisci iz Riječke gimnazije. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.