Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Posveta

Amira Medunjanin pjevat će na otvorenju Sajma knjige u Istri za Predraga Lucića

Amira Medunjanin pjevat će na otvorenju Sajma knjige u Istri za Predraga Lucića
Amira Medunjanin pjevat će na otvorenju Sajma knjige u Istri za Predraga Lucića
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2018. u 11:20 2018-11-06T11:20:00+01:00

"Kada je Lucić, uz novine koje su obnavljale naš poljuljani svijet pokrenuo biblioteku u kojoj se ne samo u naslovima govorilo o slobodi, stvorio nam je jedinstvenu iluziju da smo nadomak nekoj našoj maloj slobodi."

Glazbena umjetnica Amira Medunjanin, uz jazz pijanista Bojana Zulfikarpašića, pjevat će na otvaranju 24. sajma knjige u Istri u četvrtak, 29. studenog, izdanja Sajma posvećenog preminulom Predragu Luciću. Sajam će otvoriti nigerijski književnik, nobelovac Wole Soyinka, a nakon ceremonije otvaranja u intimnoj atmosferi secesijskog salona nekadašnje palače Marine-Kasino glazbenici će održati i polusatni glazbeni session, najavljuju iz pulskog sajma knjiga.

– Ovogodišnji, 24. sa(n)jam knjige u Istri posvećujemo pjesniku i prijatelju Predragu Luciću, čuvaru onog posve rijetkog trezora topline iz kojeg je moguće čitati otpor, a da ne bude razoran, da se gnjev i čemer ne preliju iz ćupa u veliko ništa. Kada je Lucić, uz novine koje su obnavljale naš poljuljani svijet pokrenuo biblioteku u kojoj se ne samo u naslovima govorilo o slobodi, stvorio nam je jedinstvenu iluziju da smo nadomak nekoj našoj maloj slobodi. Uz njega smo se, uz »Sun Tzu«, »Bezgaća«, »Melodije« i onaj ljubavni »Mjesec nad Splitom«, osjećali slobodnima onako kako zasigurno nećemo ni uz koga drugog – kaže se u priopćenju.

Na Sajmu će biti predstavljena i knjiga Predraga Lucića »Cervantesov trg: sabrane drame i songovi«, u izdanju Jesenskog i Turka. Knjiga sadrži drame »Aziz ili Svadba koja je spasila Zapad«, »Alan Ford & Grupa TNT u epizodi Povratak otpisanih«, »Istarske barufe«, »Cervantesov trg ili Trg robova«, »Kako se kalio Čehov«, »Lisistrata (prolog)«, kao i Lucićeve songove iz predstava »Tri mušketira« i »Majka Courage i njezina djeca«. Drame su popraćene tekstovima Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića, Dine Mustafića, Kokana Mladenovića, Vite Taufera, Lade Martine Kralj, Nenada Veličkovića, Sinana Gudževića i Krune Lokotara, urednika knjige.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.