Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Kontra torture

Muči li vas zatvor? Predstava polaznika škole glume Ri Teatra

Muči li vas zatvor? Predstava polaznika škole glume Ri Teatra
Muči li vas zatvor? Predstava polaznika škole glume Ri Teatra
Autor:
Objavljeno: 18. siječanj 2018. u 13:19 2018-01-18T13:19:04+01:00

RIJEKA Ove subote i nedjelje u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 32. generacije škole glume Ri Teatra naslovljena »Muči li vas zatvor?«. Predstava je nastala u okviru dvomjesečnih proba tijekom kojih su polaznici na samoj sceni metodom grupne improvizacije smišljali zadanu temu, mjesto radnje ili čak i samu ideju, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Tanje Pavlović i Dragana Simića, dok su Igor Kondić i Dragan Simić zaduženi za tehničko vodstvo (ton i rasvjeta). Mjesto radnje je ženski zatvor na jednom otoku negdje u Hrvatskoj.

Zatvorenice trpe torturu upravitelja i njegove zamjenice. Kako to obično biva u Hrvatskoj, atraktivni zatvorski kompleks se prodaje ispod cijene. Na natječaj se prijavljuju upravitelj i njegova zamjenica namjeravajući zaraditi preprodajom velike novce, ali ne ide baš sve po planu, jer i zatvorenice imaju svoje »adute u rukavu«. Riječ je o komediji koja će zasigurno nasmijati gledatelje, stoji u najavi predstave u kojoj se također ističe da su se polaznici škole glume pokazali prilično vješti i u pisanju teksta, dramaturškoj obradi, a neki od njih igraju i po dva različita lika. U predstavi sudjeluju: Nera Kontić, Antonija Bišćan, Kristina Kalokira, Marta Vejmelka, Katarina Sabočan, Jelena Bačić, Mia Maria Marošević, Luka Dukić, Nena Grgić, Klara Veleslavić i Andrej Šapić.

Nova škola glume za starije od 17 godina počinje 3. veljače, a upisi su još 21. i 28. siječnja 2018. u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija. Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra može se dobiti na 051/375-866 ili 091/253-8991.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.