Cornerstone Arts Hrvatska

Mjuzikl “Josip i čudnovate boje njegovih snova” ostavio pulsku publiku bez daha

P. N.

Iz predstave

Iz predstave

Poznati mjuzikl Andrew Lloyd Webbera i Tima Ricea, Josip i čudnovate boje njegovih snova, postavilo je međunarodno kazalište Cornerstone Arts Hrvatska u koprodukciji s Hrvatskom Broadway Akademijom



Međunarodno kazalište Cornerstone Arts Hrvatska gostovalo je u Puli, gdje su prvi puta izveli poznati broadwayski mjuzikl Josip i čudnovate boje njegovih snova. U Istarskom narodnom kazalištu predstavila se cijela postava mjuzikla, od redatelja Richarda Monteza, producenta Vladimira Hoblaja, pjevača Dine Jelušića i Irme Dragičević, te čak 60-tak pjevača-amatera i oduševila sve prisutne. Premijera ovog mjuzikla održana je prije dva tjedna u Čakovcu, a Pula je drugi grad u kojem se održao. Ovaj veliki ansambl svojim je glasovnim, plesnim i glumačkim talentom ostavio pulsku publiku bez daha.


Poznati mjuzikl Andrew Lloyd Webbera i Tima Ricea, Josip i čudnovate boje njegovih snova, postavilo je međunarodno kazalište Cornerstone Arts Hrvatska u koprodukciji s Hrvatskom Broadway Akademijom. Režiju potpisuje genijalni američki redatelj Richard Montez, a u glavni ulogama su mladi i talentirani Dino Jelušić i Irma Dragičević. Uz njih, ostalih 60-tak uloga preuzeli su polaznici Hrvatske Broadway Akademije te pjevači amateri. Talentirani Dino Jelušić kao Josip svojim glasom oduševljava sve prisutne, a mlada Irma Dragičević pokazuje da njeno vrijeme tek dolazi. Cijeli ansambl pokazuje kako se radom i trudom, te ogromnim entuzijazmom postavlja izvrsni mjuzikl, te svojim plesom, glasovnim mogućnostima i glumom ostavljaju gledatelje bez teksta.


U Istarskom narodnom kazalištu očekuje nas i izvrsna scenografija te bogati kostimi koji su rad tima volontera kazališta Cornerstone Arts Hrvatska, kojima je ovo već 5. veliki glazbeno-scenski projekt. 




„Mi smo grupa entuzijasta koja sa velikom ljubavlju postavlja ove divne mjuzikle. S obzirom da nam je ovo već 5. tako veliki projekt, već smo uigrani. Glumci i pjevači koji sudjeluju u Josipu dolaze iz cijele Hrvatske, a neki i iz susjedne BiH, tako da je prava genijalnost okupiti ih sve na istom mjestu za probe“, kroz smijeh objašnjava Vladimir Hoblaj,  producent i predsjednik CornerstoneArts Hrvatska te nadodaje „Drago nam je da smo dobili priliku nastupati u Puli, mi smo uživali, a čini mi se i publika isto. Sada dogovaramo još Sisak, Šibenik i Zagreb, a istovremeno pripremamo još jedna mjuzikl, mjuzikl Annie“.


Cornerstone Arts Hrvatska za sve predstave producira vlastitu scenografiju koja uključuje i preko 600 raskošnih kostima. Do sada su odigrali više od 100 nastupa pred 80 000 gledatelja diljem Hrvatske, Slovenije i BiH. Uz dvadesetak renomiranih estradnih i kazališnih umjetnika, u predstavama je nastupilo i više od 1000 amatera, a svaku premijeru priprema 200-tinjak volontera. Na predstavama Cornerstone Arts kazališta nastupa i do 70 izvođača na pozornici, koje opslužuje najmanje 30 -tak produkcijskih radnika.


Kazalište Cornerstone Theatre Int. Osnovao je redatelj Richard Montez kako bi diljem svijeta izvodio mnoge kazališne i glazbeno-scenske atrakcije. CornerstoneArts Hrvatska, kao jedan od ogranaka te mreže u nekoliko je godina od kad djeluje postiglo zavidne umjetničke rezultate, od kojih se posebno ističe glamurozan mjuzikl Jadnici (Les Misérables), koji je više od 30 godina čekao svoje drugo uprizorenje u Hrvatskoj.  Od prve audicije na koju se prijavila samo obitelj Vlade Hoblaja, pa do danas, u različitim je izvedbama nastupilo na desetke renomiranih kazališnih i estradnih umjetnika te preko tisuću amatera. A upravo ta činjenica govori u prilog društvenoj orijentaciji ove jedinstvene organizacije kojoj je prioritet pružiti mladim i neafirmiranim umjetnicima priliku da nastupe u predstavama raskošne produkcije, što je mnogima promijenilo i život i karijeru. No, jednako tako, CornerstoneArts Hrvatska bira i druge načine kako bi svoje djelovanje učinilo društveno korisnim pa se svojim programima rado angažira u korist udomljene djece, žrtava elementarnih nepogoda i društveno ranjivih skupina.