Razgovor s autorskim timom

Leica format: U Zajcu će se komunicirati s Riječanima predstavom po romanu Daše Drndić

Kim Cuculić

Odnos Rijeke i Daše Drndić bio je višeslojan i kompleksan, s onoliko lica koliko u sebi nosi i sama Rijeka. Ipak, od svih gradova na svijetu, ona je odabrala upravo ovaj



RIJEKA – U antikvarijatu Ex libris održan je razgovor s autorskim timom predstave “Leica format”, koju će HNK Ivana pl. Zajca premijerno izvesti 17. svibnja. Komunikacija s Rijekom i njezinim stanovnicima koju će uspostaviti predstava, nastala prema istoimenom romanu književnice Daše Drndić, započela je ovim susretom, u prostoru kojega je autorica doživljavala drugim domom.


Razgovaralo se o problemima koje je tekst romana otvorio autoru adaptacije Goranu Ferčecu te redateljici Franki Perković.


Odnos Rijeke i Daše Drndić bio je višeslojan i kompleksan, s onoliko lica koliko u sebi nosi i sama Rijeka. Ipak, od svih gradova na svijetu, ona je odabrala upravo ovaj.




U predstavi igraju Edi Ćelić, Anastazija Balaž, Dean Krivačić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Nikola Nedić, Tanja Smoje, Biljana Torić, Jelena Lopatić, Denis Brižić, Giuseppe Nicodemo i Ivna Bruck te studenti glume na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.