Dodjela nagrada u Zajcu

»Falstaff« najbolja predstava u prošloj sezoni. Ovo je krema riječke kulture

Kim Cuculić

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju baletnu predstavu pripala je »Macbethu« u koreografiji Maše Kolar. Nagrada »Olga Orlova« za najbolju žensku ulogu u baletnom programu dodijeljena je Mariji del Mar Hernandez za ulogu Marice u predstavi »Ivica i Marica« u koreografiji Gine Patterson.



RIJEKA – U HNK-u Ivana pl. Zajca dodijeljene su nagrade za najbolja ostvarenja u sezoni 2017./2018., o kojima je odlučila publika. Nagradu »Đuro Rošić« za najbolju predstavu u cjelini dobio je Verdijev »Falstaff«, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića. Nagrada »Zlata Nikolić« za najbolju dramsku predstavu Hrvatske drame pripala je naslovu »Down, by Low« autorice i redateljice Mile Čuljak. Nagradu »Andreja Blagojević« za najbolju žensku ulogu u Hrvatskoj drami dobila je Jelena Lopatić za ulogu u predstavi »Down, by Law« te za ulogu Vlade u predstavi »Voda« Vladimira Nazora te u režiji Matije Ferlina.


Nagrada »Galiano Pahor« za najbolju mušku ulogu u Hrvatskoj drami dodijeljena je Deanu Krivačiću za Woyzecka u predstavi »Woyzeck« Georga Büchnera, u režiji Anice Tomić. Nagrada »Giulio Marini« za najbolju predstavu Talijanske drame pripala je naslovu »Gorski divovi« Luigija Pirandella, u režiji Paola Magellija. Nagradu »Gianna Depoli« za najbolju žensku ulogu u Talijanskoj drami dobila je Leonora Surian Popov za ulogu Komarca u predstavi »I buhe kašlju« Fulvija Tomizze, u režiji Diane Höbel. Nagradu »Raniero Brumini« za najbolju mušku ulogu u Talijanskoj drami dobio je Giuseppe Nicodemo za ulogu Andra Škunce u »Predstavi ‘Hamleta’ u selu Mrduša Donja« Ive Brešana, u režiji Luce Cortine.


Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju opernu predstavu pripala je Verdijevu »Macbethu«, pod dirigentskim vodstvom Marca Boemija i u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića. Nagradu »Štefanija Lenković« za najbolju žensku ulogu u opernom programu dobila je Kristina Kolar za ulogu Lady Macbeth u »Macbethu« te za ulogu Aide u Verdijevoj »Aidi«, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića. Nagradu »Milan Pichler« za najbolju mušku ulogu u Operi dobio je Giorgio Surian za ulogu Macbetha u »Macbethu« te za ulogu Falstaffa u »Falstaffu«.




Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju baletnu predstavu pripala je »Macbethu« u koreografiji Maše Kolar. Nagrada »Olga Orlova« za najbolju žensku ulogu u baletnom programu dodijeljena je Mariji del Mar Hernandez za ulogu Marice u predstavi »Ivica i Marica« u koreografiji Gine Patterson, te za duet iz baleta »Rossini Cards« u koreografiji Maura Bigonzettija. Nagradu »Joža Komljenović« za najbolju mušku ulogu u Baletu dobio je Ali Tabbouch za ulogu Macbetha.


Nagradu »Lovro pl. Matačić« za najbolji koncert dobio je »Pogled prema 2020: EPK I HNK gala koncert« (dirigenti: Marco Boemi i Ville Matvejeff, solisti: Yusif Eyvazov, Kristina Kolar, Lucio Gallo, Rossana Rinaldi, Maria Guleghina).