Za otvorenje EPK

Izložba “Rijeka umjetnosti” u subotu u Galeriji SKC: “Ovo ćete poželjeti ponijeti kući”

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot



RIJEKA “Rijeka umjetnosti” izložba je studentskih radova, što će biti otvorena u sklopu programa otvorenja Europske prijestolnice kulture u subotu, 1. veljače, u Galeriji SKC. Izložba se otvara u 12 sati, kad će krenuti i program “Zavrti ploču”. Posjetitelji su, naime, pozvani sami puštati glazbu na gramofonu, koristeći ploče koje su donijeli, ili pustiti neku iz galerijskog izbora. Od 15 pa do 21 sat ploče će, pak, puštati Nino Juričev Barbin “back to back” s Ivom Makarunom.


Izložba “Rijeka umjetnosti” osmišljena je u cilju povećanja vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te ostvarivanja komunikacije i razmjene građana Rijeke sa studentima APURI. Svoj rad predstavit će tridesetak studenata Sveučilišta u Rijeci, uključujući izložene radove, vizualni identitet, glazbeni program i samu organizaciju izložbe.


Cjelodnevnim zabavno/kulturnim programom nastoji se izgraditi most koji će povezivati glazbene i likovne sadržaje s građanstvom svih uzrasta te kreirati prostor sudjelovanja i interakcije u kulturnoj razmjeni i podržavanju domaće produkcije.




Posjetiteljima će na raspolaganju biti i piće te okrjepa.


“Za posjetu ove izložbe nije potrebno nikakvo filozofsko znanje o umjetnosti već želja za otkrivanjem originalnog i unikatnog umjetničkog rada koji će vam se toliko svidjeti da ćete ga poželjeti ponijeti kući”, poručuju organizatori.


Kustosica i idejna začetnica programa je studentica Ana Hrgovčić, a program je financijski podržan od strane EPK Rijeka 2020.