Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
20. veljače 2020.
TVeater Davora Mandića

kolumna Tragedija: stao "Puls nacije"

Tragedija: stao "Puls nacije"
Tragedija: stao "Puls nacije"
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2012. u 21:54 2012-09-10T21:54:00+02:00

»Puls Hrvatske«, budimo na trenutak ozbiljni, bilo je dosadno, nerelevantno izdrkavanje narcisoidnog voditelja bez osjećaja za sugovornika

Imam prijatelja psihijatara i psihologa koji bi mogli izvući neke prilično ozbiljne dijagnoze narcisoidnog poremećaja i manije proganjanja iz otvorenog pisma Branimira Bilića nakon ukidanja »Pulsa Hrvatske«.

Jednostavno zadivljuje količina samoobmane tog petparačkog novinarčića koji najvjerojatnije pohađa seminare duhovne obnove vlč. Sudca s idejom da prokljuvi kako se taj botoksirani svetac bilocira, pa da onda i on može posjesti Branimira Bilića kao gosta u svojoj emisiji i nadugačko pripovijedati o neuralgičnim točkama nacije.

Kaže Brane: »Ukidanje 'Pulsa Hrvatske' kao jednog od najrelevantnijih i najkritičkijih javnih sadržaja na HTV-u i u hrvatskom medijskom prostoru...«, pa onda: »Odluku o ukidanju 'Pulsa Hrvatske' (nakon višemjesečnih prijetnji i pritisaka iz svijeta politike i krupnog kapitala) donijeli su aktualna politička vlast i moćni čelnici korporacijskog, tajkunskog i bankarskog kapital«, pa onda: »Ovom nečasnom poslu svoj obol dali su plaćenici medijskog i kriminalnog podzemlja u RH i reketarske PR agencije, uključujući i PR volonterke Vlade RH«, pa onda još i ovo: »Naglašavam da je moj profesionalni i životni moto u svih 30 godina novinarskog rada, radeći uživo najzahtjevnije i najvažnije projekte informativnog programa HTV-a« itd. itd. 

 Bit će našem Narcisu i Vedrana Rudan malo digla krila kad se onomad skoro pošlatala s njim u studiju, tepajući mu da je fenomenalan frajer, dok se on trudio izgledati zbunjen kao tinejdžer pred golim ženskim grudima. Bilo je to ujedno i prvi put u povijesti te njegove kamerom ovjekovječene kakofonije struje svijesti da su drugi mediji zabilježili da uopće postoji.

Ali Branimiru Biliću Velikom nije bilo jasno da je to sve sprdnja, i da mu se pola svijeta smije, dok druga polovica zaziva nebesa da zaustave torturu gledatelja javnog servisa. Jer »Puls Hrvatske«, budimo na trenutak ozbiljni, bilo je dosadno, nerelevantno izdrkavanje narcisoidnog voditelja bez osjećaja za sugovornika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.