Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
6. prosinca 2019.
Bori se za titulu

Antonio Komadina jedini predstavnik PGŽ-a u utrci za najboljeg mladog poljoprivrednika

Antonio Komadina jedini predstavnik PGŽ-a u utrci za najboljeg mladog poljoprivrednika
Antonio Komadina jedini predstavnik PGŽ-a u utrci za najboljeg mladog poljoprivrednika
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2019. u 18:23 2019-03-29T18:23:47+01:00

NOVI VINODOLSKI Antonio Komadina bori se za titulu najboljeg mladog poljoprivrednika u konkurenciji 26 kandidata iz cijele Hrvatske, a jedini je mladi poljoprivrednik iz Primorsko-goranske županije. AntonioKomadina, sa svojim projektom koji je vezan za njegov OPG Komadina u konkurenciji najboljih prijavljenih natječaja bori se za titulu najboljeg mladog poljoprivrednika.

Detalje projekta otkrit će nakon proglašenja pobjednika 9. travnja. Zasad samo otkriva da se projekt tiče pčelarstva i da će pridonijeti razvoju njegovog OPG-a, kao i ujedinjenju pčelinjih proizvoda na lokalnoj i županijskoj razini.

Na natječaj koji je četvrtu godinu za redom organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir (EPP), pristiglo je 27 pravovaljanjih prijava, a slijedi odabir top 10 projekata i apsolutnog pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na europskom izboru u Europskom parlamentu.

Za pobjednika natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika, zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles, posjet EU institucijama, a pobjednik će ući u direktan izbor za najboljeg mladog europskog poljoprivrednika.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicanje pozitivne slike mladih poljoprivrednika te identificiranje djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.