Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
21. siječnja 2020.
Westminsterska opatija

VELIKAN DO VELIKANA Urna s Hawkingovim posmrtnim ostacima stajat će uz Newtona i Darwina

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2018. u 7:22 2018-03-21T07:22:30+01:00

BBC navodi da će komemoracija Hawkingu biti održana 31. ožujka u sveučilišnoj crkvi Svete Marije u Cambridgeu, a potom i poseban prijem na koledžu Trinity, dok će posmrtni ostaci biti položeni u Westminsterskoj opatiji

Urna s posmrtnim ostacima engleskog teoretskog fizičara Stevena Hawkinga biti će položena u Westminsterskoj opatiji, pokraj grobova povijesnih velikana znanosti Isaaka Newtona i Charlesa Darwina, tvrdi BBC.

Engleski znanstvenik koji je stekao svjetsku slavu svojim radom o crnim rupama i teoriji relativiteta, ali mu je u 22. godini otkrivena amiotrofna lateralna skleroza (ALS), pa je veći dio života proveo u kolicima, preminuo je 14. ožujka u 77. godini u svom domu u Cambridgeu.

BBC navodi da će komemoracija Hawkingu biti održana 31. ožujka u sveučilišnoj crkvi Svete Marije u Cambridgeu, a potom i poseban prijem na koledžu Trinity, dok će posmrtni ostaci biti položeni u Westminsterskoj opatiji.

»Sasvim je logično da pepeo profesora Stevena Hawkinga počiva u Opatiji, pored njegovih kolega, istaknutih znanstvenika. Newton je pokopan u toj crkvi 1727. godine, a Darwin 1882.«, kazao je dekan Vestminsterske opatije John Hall, ne navodeći datum polaganja urne.

Hawking je unapriedio je razumijevanje prostora, vremena i prostor-vrijeme singulariteta, a iza sebe je ostavio niz djela od kojih je najpoznatija knjiga »Kratka povijest vremena«. Tijekom karijere razotkrio neke od najzamršenijih tajni svemira, iako je bio primoran komunicirati samo pomoću kompjutera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.