Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Veliki progres

Umjetna inteligencija stiže na sve mobilne telefone: Stubokom će promijeniti naše živote

Pixabay.com
Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2018. u 10:17 2018-09-13T10:17:53+02:00

Raznolike su primjene umjetne inteligencije na smartphoneovima, ali najveći napredak vidi se na području mobilne fotografije. 

Umjetna inteligencija nešto je što već odavno postoji, a uskoro će biti sastavni dio većine mobilnih uređaja.

Huawei je jedan od tržišnih lidera u implementaciji AI tehnologije, a oni vjeruju da će u sljedećih sedam godina masivno skočiti vrijednost globalne digitalne ekonomije, navodi ictbusiness.info.

Ulaganje u inovacije i praćenje tržišta dovest će do toga da do 2025. godine umjetna inteligencija bude sveprisutna, a najveći dio prihoda dolazit će od aplikacija na pametnim telefonima.

Kako prenosi portal ictbusiness.info, slično razmišljanje ima profesor s FER-a, Jan Šnajder.

- Umjetna inteligencija je tehnološki pothvat koji doista može stubokom promijeniti naše živote i učiniti naše društvo bogatijim, sretnijim i boljim, a bitno je u tome da Hrvatska održi korak. Treba podržavati inovacije i startup zajednicu koja želi razvijati proizvode i usluge temeljene na AI-u, rekao je Šnajder.

Raznolike su primjene umjetne inteligencije na smartphoneovima, ali najveći napredak vidi se na području mobilne fotografije. Najveći spektar tiče se prepoznavanja scena, klasifikacije i označavanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.