Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Internet kockar

Zbog hakiranja uhićen mladić iz Splita

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 13. ožujak 2015. u 21:28 2015-03-13T21:28:49+01:00

Policija je na tom slučaju radila nekoliko mjeseci te je utvrdila da je 20-godišnjak počinio više kaznenih djela i osobama iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Osječko-baranjske i Karlovačke županije počinio štetu od 36.000 kuna

Splitska je policija uhitila mladića (20) osumnjičenog da je počinio više kaznenih djela računalne prijevare i nedopuštene uporabe osobnih podataka pri čemu je oštetio najmanje 80 osoba iz nekoliko županija, priopćila je večeras splitsko-dalmatinska PU.

Policija je na tom slučaju radila nekoliko mjeseci te je utvrdila da je 20-godišnjak počinio više kaznenih djela i osobama iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Osječko-baranjske i Karlovačke županije počinio štetu od 36.000 kuna.

Uhićeni 20-godišnjak osumnjičen je da se od 1. ožujka 2014. do 22. veljače 2015. neovlašteno koristio (hakirao) profilima građana na društvenoj mreži, a zatim je, u ime tih građana, tražio od ostalih osoba s njihove liste prijatelja da uplate različite svote na račune u internetskim kladionicama. Osim toga, od oštećenika je, također lažnim predstavljanjem, tražio i dobio podatke o njihovim bankovnim karticama, kojima je nakon toga koristio za uplate na račun internetskih kladionica, a zabilježeni su i pokušaji transakcija koji nisu realizirani.

Protiv osumnjičenika podnesena je odgovarajuća kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu, nakon čega je doveden pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, najavila je policija.

Policija građanima savjetuje da budu oprezni te da ne uplaćuju novac i ne ustupaju podatke o bankovnim računima i karticama drugim osobama prije nego što utvrde o kome je riječ.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.