Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Novi ciklus obuke

U Centru tehničke kulture počele prijave za besplatnu informatičku edukaciju

Željko Jurić, Ankica Perhat i Ivan Mandekić / Snimio Sergej Drechsler
Željko Jurić, Ankica Perhat i Ivan Mandekić / Snimio Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 19. travanj 2016. u 15:30 2016-04-19T15:30:09+02:00

Novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grada Rijeke bit će održan u svibnju u Centru tehničke kulture, a prijave su otvorene do 29. travnja na telefon 327-155.
U ovom ciklusu, namijenjenom osobama starijim od 65 godina, bit će održani osnovni informatički tečaj s 90 predviđenih polaznika te tečaj osnova online novinarstva za 32 polaznika, oba u trajanju 20 školskih sati, najavili su pročelnica gradskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Ankica Perhat, pročelnik gradskog Zavoda za informatičku djelatnost, Željko Jurić i koordinator za e-Upravu u Gradu Rijeci, Ivan Mandekić.

 

Na osnovnom informatičkom tečaju polaznici će biti osposobljeni koristiti računalo za pronalaženje, procjenu, pohranjivanje, stvaranje, prikazivanje i razmjenu informacija te razvijanje suradničkih mreža putem interneta. Na tečaju online novinarstva bit će upoznati s portalom penzici.rijeka.hr, a obradit će se novinarstvo i e-novinarstvo, uključujući pisanje vijesti i izvještaja, uređivanje teksta za objavu na portalu i pripremu fotografije za objavu u online članku, kao i etika i zakoni koji pokrivaju ovo područje.

 

Edukacija se provodi u sklopu europskog projekta INCA te gradskog projekta »Društvo u kojem učim i osjećam se dobro«. U projektu INCA sudjeluje 11 partnera iz Hrvatske, Španjolske, Cipra i Latvije, a osim Grada Rijeke partner je i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

 

Osnovni je cilj projekta učiniti dostupnijim socijalne i zdravstvene usluge za osobe starije od 65 godina. Besplatne informatičke tečajeve Grada Rijeke u proteklih 11 godina završilo je oko tri tisuće polaznika, dok web www.penzici.rijeka.hr bilježi oko 2.500 mjesečnih posjeta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.