Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 2
Sutra: 9° 9° 2
27. veljače 2020.
Neujednačeni odnosi

Tužba protiv tehnološkog diva: Francuska prijavila Amazon sudu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 18. prosinac 2017. u 10:46 2017-12-18T10:46:23+01:00

Francusko ministarstvo gospodarstva podnijelo je tužbu na trgovačkom sudu u Parizu protiv kompanije za internetsku trgovinu Amazon zbog zloupotrebe njezine dominantne pozicije prema pojedinim dobavljačima, objavio je u ponedjeljak list Le Parsien.

U tužbi, koja je uslijedila nakon dvogodišnje istrage regulatora za tržišno natjecanje, pitanja potrošača i borbu protiv prijevara – DGCCRF, francusko ministarstvo gospodarstva zatražilo je za Amazon kaznu od 10 milijuna eura, navodi list.

»Internetska platforma je nametnula neujednačene odnose prema svojim dobavljačima«, izjavio je predstavnik DGCCRF-a Loic Tanguy.

Primjerice, Amazon može jednostrano promijeniti odredbe ugovora ili ih čak suspendirati. Trenutno, američki tehnološki div ima sklopljene ugovore s više od deset tisuća francuskih kompanija o prodaji njihovih proizvoda i usluga.

Službenici ministarstva potvrdili su podnošenje tužbe protiv Amazona, no ne dajući više detalja. Glasnogovornik Amazona kazao je da kompanija ne komentira pravosudne postupke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.