Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 4
Sutra: 6° 6° 4
29. veljače 2020.
Hexis, Coadria i NVTeh u suradnji

Prva hrvatska Amazon Web Service konferencija 27. i 28. listopada u Rijeci i Opatiji

Dva dana predavanja, panel diskusija i okruglih stolova o Amazon web servisima
Dva dana predavanja, panel diskusija i okruglih stolova o Amazon web servisima
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2017. u 15:50 2017-10-11T15:50:49+02:00

Besplatne akreditacije za dvodnevno događanje dostupne na www.awsadria.com

RIJEKA - Prva Amazon Web Service konferencija u Hrvatskoj - AWS Adria 2017 - bit će održana u Rijeci i Opatiji 27. i 28. listopada. Organizatori konferencije, riječke IT tvrtke Coadria i Hexis te zagrebačka IT tvrtka NVTeh, uz partnera Amazon Web Services, osigurale su svim zainteresiranima besplatne akreditacije za dvodnevnu konferenciju. Tijekom dva dana predavanja, panel diskusija i okruglih stolova, sudionici će imati priliku upoznati se s prednostima korištenja sofisticiranih AWS servisa te razmijeniti svoja iskustva. Konferencija je namijenjena u jednakoj mjeri IT menadžerima i stručnjacima, kao i svim zainteresiranima za upoznavanje s Amazon web servisima, objašnjavaju Anto Pujić i Nikolina Dlab iz Hexisa.

Anto Pujić ističe da cloud computing, odnosno računalstvo u oblaku predstavlja jedan od najbrže rastućih trendova u području informacijske tehnologije, koji omogućava fleksibilnije operativne troškove poslovanja tvrtke te plaćanje resursa po potrošnji.Tvrtka Amazon 2006. godine osnovala  AWS te tako među prvima krenula s cloud computingom, odnosno računalstvom u oblaku koje je do danas njihovim klijentima postalo zamjena za podatkovne centre te time profiliralo AWS u tržišnog lidera.

- Uvjereni smo da će konferencija označiti iskorak za cjelokupnu poslovnu i informatičku zajednicu. Kroz niz predavanja namijenjenih općoj, poslovnoj i informatičkoj javnosti bit će istaknuta važnost AWS cloud tehnologija za uspješnost rada tvrtke. Ujedno, osvrnut ćemo se na činjenicu da se korištenje cloud computing tehnologije pozitivno odražava na efikasnost poslovanja poduzeća. Sudionici će se upoznati s novostima na području AWS-a, prednostima i uštedama korištenja cloud tehnologija te primjerima poslovnih praksa koje su uspjele eliminirati moguće rizike i ponuditi inovativna i individualizirana rješenja za svakog korisnika, rekla je Nikolina Dlab.

Već prvog dana otvaranja prijava konferencija je izazvala velik interes, s četrdesetak upita iz ove regije i inozemstva.

- Prijavile su nam se čitave tvrtke iz Istre, dolaze profesori sa Sveučilišta u Ljubljani, ljudi iz SAD-a, velik broj mladih. Ostali smo ugodno iznenađeni interesom, a za konferenciju je otvoreno ukupno 200 mjesta, dodaje Nikolina Dlab.

Pobliže upoznavanje s AWS cloud tehnologijama prvog dana konferencije, koji će biti održan u KTC Gervais u Opatiji, namijenjeno je prvenstveno malim, srednjim i velikim poduzećima koja razmišljaju o uvođenju AWS-a te studentima, ali i svim AWS partnerima te tvrtkama koje već koriste AWS. Drugog dana, u Centru Zamet u Rijeci, tematika AWS-a bit će predmet panel diskusija i okruglih stolova, namijenjenih prije svega IT profesionalcima. Svi detalji o programu te prijavnica za besplatnu registraciju dostupni su na službenom webu konferencije www.awsadria.com.

Istraživanje koje je sredinom ove godine proveo NVTeh pokazalo je da podaci skladišteni u obalku vrlo lako mogu postati javno dostupni.

-  Većina današnjih korisnika cloud computinga nekad je svoje podatke i poslovne procese obavljala lokalno pa je potrebno izvjesno vrijeme da se prilagode modernim cloud sustavima. Upravo je zato neophodno stalno raditi na podizanju svijesti o kontroli procesa vezanih uz sigurnost podataka u poslovanju, a ove će konferencija, između ostalog, upravo to imati za cilj, zaključuje Anto Pujić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.