Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
13. prosinca 2019.
Novosti u A1 ponudi

Popularni edukacijski mobilni telefon: MAKERphone prava nagrada za kraj školske godine

Popularni edukacijski mobilni telefon: MAKERphone prava nagrada za kraj školske godine
Popularni edukacijski mobilni telefon: MAKERphone prava nagrada za kraj školske godine
Autor:
Objavljeno: 10. lipanj 2019. u 13:09 2019-06-10T13:09:00+02:00

Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja

Moderna tehnologija sastavni je dio naše svakodnevice, a učenje na klasičan način je zastarjelo, dok je interakcija tehnologije i obrazovanja otvorila posve nove mogućnosti edukacije i motivacije.MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište i prava je nagrada za kraj školske godine. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala u Tehničkom muzeju u Zagrebu, baš na početku školskih praznika.

Učenje kroz igru

Tijekom zabavne MAKERphone radionice u obliku igre avanture, održane u organizaciji tvrtke A1 Hrvatska, timovi sastavljeni od roditelja i djeteta za cilj su imali uspješno riješiti logičke zadatke i pronaći tražena tehnološka rješenja. Sve one timove koji su uspješno stigli do cilja tvrtka A1 Hrvatska nagradila je popularnim uređajima MAKERphone. Osim što su svojim kućama ponijeli vrijedne nagrade, najmlađi su se detaljnije upoznali sa STEM područjem, odnosno osnovama elektrotehnike i programiranja.

6

1

4

5

Programiranje je budućnost

Mobilni je to uređaj iz radionice Alberta Gajšaka i njegovog tima CircuitMess koji omogućuje učenje programskog jezika Python, odnosno verzije MicroPython, ili Scratcha, programskog jezika namijenjenog djeci, kao i kodiranje vlastitih aplikacija i igara. Osim toga, MAKERphone omogućuje i obavljanje poziva, slanje poruka, slušanje glazbe, kao i spajanje na internet.

7

13

14

Priča o nastanku

Na svoj dvadeseti rođendan, 10. listopada prošle godine, Gajšak je pokrenuo Kickstarter kampanju za svoj novi projekt. Nakon samo osam sati od pokretanja, skupili su 15.000 dolara, što im je i bio cilj, a do kraja kampanje više od 320.000 dolara. Kampanja za MAKERphone ujedno je i jedna od najuspješnijih hrvatskih crowdfunding kampanja u povijesti.

Smatram kako je ovakvih evenata i proizvoda potrebno više kako bi se popularizirala elektronika, programiranje i ostale STEM vještine koje će biti od izuzetno velike važnosti budućim generacijama. Posebno me veseli što se na ovaj izazov odazvao podjednak broj dječaka i djevojčica, poručio je vlasnik start-upa Circuitmess i autor MAKEphoena, Albert Gajšak.

10

Ulaganje u mlade

U A1 Hrvatska svjesni smo kako je ulaganje u mlade STEM talente i njihove vještine ključno u današnje doba. Znamo da tako doprinosimo razvoju digitalnog društva, zbog čega je i organizirano ovakvo događanje. Kao digitalna kompanija potičemo učenje zasnovano na interakciji, aktivnom sudjelovanju i praktičnoj primjeni, to vidimo kao novi oblik učenja. Krećemo od naših zaposlenika, pa sve do onih najmlađih., poručila je Marija Jakeljić, direktorica Odjela brend i marketinških komunikacija A1 Hrvatska.

8

11

n

Konačno u prodaju kreće mobitel domaćeg start-upovca Alberta Gajšaka

Što je MAKERphone?

MAKERphone dolazi sa svime potrebnim za sastavljanje i bolje upoznavanje načina rada mobilnih uređaja. Jednom sastavljen, ovaj uređaj posjeduje brojne funkcionalnosti, od obavljanja poziva, slanja poruka, slušanja glazbe, spajanja na Internet i ono najvažnije – uči programiranje uz pomoć programskog jezika Python, odnosno verzije MicroPython, ili Scratcha, programskog jezika namijenjenog djeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.