Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
19. listopada 2019.
Digitalna inovacija

PhotoMathu nagrada Netexplo

PhotoMath
PhotoMath
Autor:
Objavljeno: 5. veljača 2015. u 18:01 2015-02-05T18:01:00+01:00

PhotoMath je nagrađen u kategoriji edukacijske tehnologije te je nagradu u Parizu preuzeo Damir Sabol, osnivač tvrtke MicroBLINK

Aplikacija PhotoMath hrvatske tvrtke MicroBLINK dobila je svjetsku nagradu Netexplo za jednu od najboljih digitalnih inovacija u prošloj godini, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

Nagrade za najboljih deset digitalnih inovacija dodijelio je u suradnji s UNESCO-om Netexplo Forum 2015, koji se održava 4. i 5. veljače u sjedištu UNESCO-a u Parizu.

PhotoMath je nagrađen u kategoriji edukacijske tehnologije te je nagradu u Parizu preuzeo Damir Sabol, osnivač tvrtke MicroBLINK, a poznat je i kao osnivač tvrtke Iskon Internet.

Nagrada je još jedna potvrda kvalitete i rastuće popularnosti te aplikacije u svijetu, koju besplatno preuzima sve više ljudi te ih je trenutno više od 11 milijuna, a u američkom App Storeu u nekim trenucima u zadnja tri mjeseca otkako je lansirana bila je i preuzimanija od Facebooka.

Netexplo Forum osnovan je 2007. u partnerstvu s francuskim Senatom i Ministarstvom za digitalnu ekonomiju s ciljem proučavanja utjecaja digitalne tehnologije na društvo i poslovanje te kroz svoj jedinstven pristup razumijevanju digitalnog društva i međunarodnu promatračku mrežu prati nova tehnološka lica i njihove inovacije diljem svijeta.

Suradnjom s UNESCO-om žele stvoriti uvjete za dijalog i dijeljenje znanja između naroda i kultura temeljem poštivanja univerzalnih vrijednosti te zajednički organiziraju i spomenuti Forum na kojemu se dodjeljuju nagrade.

Godišnje izaberu sto najznačajnijih digitalnih inicijativa te deset dobitnika nagrada, među kojima je ove godine i aplikacija PhotoMath.

PhotoMath je aplikacija za pametne telefone (smartphone) kojom se mogu rješavati i složeniji matematički zadaci i to tako da kamerom snimi primjerice neku jednadžbu te nakon nekoliko trenutaka daje rezultat. Prepoznaje samo tiskane brojke te je dostupna za sve platforme (iOS, Windows Phone i Android).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.