Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Godišnja konferencija

Oracle Technology Day for Business: Tehnologija u službi uspješnog poslovanja

Marin Tacić
Marin Tacić
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2019. u 17:39 2019-03-14T17:39:02+01:00

Konferencija će i ove godine okupiti industrijske i poslovne lidere, ali i tehnološke eksperte koji će okupljenima prenijeti svoje spoznaje o novim tehnološkim pristupima

ZAGREB Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, 27. ožujka 2019. godine u zagrebačkom Plaza Event Centru održat će svoju 13. po redu godišnju konferenciju namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici.

Pod novim nazivom, Oracle Technology Day for Business, konferencija će i ove godine okupiti industrijske i poslovne lidere, ali i tehnološke eksperte koji će okupljenima prenijeti svoje spoznaje o novim tehnološkim pristupima koji organizacijama mogu omogućiti realizaciju poslovne vizije, postizanje rezultata, uspješno savladavanje izazova i mogućnost umrežavanja.

Uz prezentacije Oracleovih ključnih govornika poput Romana Billera, voditelja prodaje tehnologije za Središnju i Istočnu Europu te Marina Tadića, prvog čovjeka kompanije za Adriatic regiju, događaj je osmišljen kako bi se sudionicima omogućilo i uvid u najbolje prakse te uspješne studije slučaja.

„I ove godine smo pripremili pregršt zanimljivih tema i tako dodatno obogatili konferenciju. Bez tehnologija je danas gotovo nezamislivo poslovati, stoga će sudionici moći saznati kako jednostavno izraditi digitalnog pomoćnika integriranog s poslovanjem, zatim će upoznati prvu autonomnu bazu podataka na tržištu i primjer korištenja u UNIOR-u, a saznat će i kako ojačati odnos korisnika i brenda. Govorit ćemo i o razvoju i implementaciji blockchaina te pokazati slučajeve iz prakse koji podrazumijevaju složena poslovna, tehnička i organizacijska razmatranja u cijelom lancu vrijednosti“, rekao je Tadić, jedan od ključnih govornika konferencije.

Pojmovi poput Virtual Reality i Augmented Reality (VR/AR) već su dio naše svakodnevnice. Remote Reality (RR) je nadolazeća tehnologija, a iako se na prvi pogled može učiniti da je RR samo jedna u nizu mogućih primjena VR tehnologije, zapravo se radi o vrlo različitim tehnologijama. Kod nas se njenim razvojem intenzivno bavi osječki start-up Orqa koji će u jednoj od brojnih prezentacija, prikazati te razlike ali i druge ključne aspekte Remote Reality tehnologije.

Izgradnja i pokretanje aplikacija koje iskorištavaju prednosti modela isporuke u oblaku, zahvaljujući postojećoj cloud infrastrukturi, novi je pristup razvoju aplikacija što će na konferenciji predstaviti tvrtka Neos koja će se između ostalog, pozabaviti i pitanjem tipičnih bolnih točaka razvoja aplikacija, odnosno prikazati kako do pametnog i što kraćeg ciklusa razvoja, brze identifikacije grešaka i automatizacije/orkestracije usluga.

Kako aplikacijama pomoći digitalnim tržištima te kako optimizirati dijalog pomoću učinkovitog SMS-a Application-to-Person (A2P) koristeći Oracle Responsys prezentirat će Infobip, globalna komunikacijska platforma za tvrtke koja je ujedno i član Oracle partnerske mreže. Koliko je značajan taj rezultat dokazuje činjenica kako tvrtke koje odaberu Infobip imaju korist od dosega u više od 190 zemalja konkurentnih tržišta.

Više informacija o konferenciji koja se ove godine održava pod sloganom „Your Future Runs on Cloud“, možete doznati ovdje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.