Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Skandal

Novi sigurnosno propust Facebooka - objavljuju se fotografije koje korisnici nisi niti objavili

Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Objavljeno: 21. prosinac 2018. u 9:00 2018-12-21T09:00:58+01:00

Najnoviji sigurnosni propust Facebooka, omogućio je da na internet procure fotografije korisnika, koje oni sami nisu niti objavljivali.

Facebook ponovno ima problema sa softwerskim bugovima. Najnoviji je omogućio da procure treće strane imaju širi pristup fotografijama korisnika. Aplikacije koje djeluju posredno preko Facebooka, u rujnu su imale pristup foto objavama korisnika, ali i fotografijama koje korisnici nisu objavili, već su ih spremili u skice ili odustali od objave, prenosi BBC

"Kada netko da dozvolu aplikaciji da pristupi njihovim Facebook fotkama, obično se dopusti pristup samo fotografijama koje ljudi objave na svojoj vremenskoj crti. U ovom slučaju,  moguće je da se trećim stranama dozvoli pristup i drugim slikama.", objavila je kompanija putem bloga. 

Dodaju i informaciju da je ova situacija pogodila otprilike 6.8 milijuna korisnika i više od 1,500 aplikacija. Iz Facebooka su naglasili da će svi korisnici koji su pogođeni ovim događajem, biti o tome obaviješteni putem obavijesti na svom Facebook profilu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.