Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 3n
Sutra: 7° 7° 3n
26. siječnja 2020.
Libra

Novi problemi za Facebookovu Libru: Izgubili podršku PayPala, a sad ih ispituje i Europska komisija

FOTO/Pixabay
FOTO/Pixabay
Autor:
Objavljeno: 7. listopad 2019. u 13:52 2019-10-07T13:52:54+02:00

Facebook zbog kriptovalute Libra ne ispituju samo banke. Financial Times doznaje da je i Europska komisija od Facebooka zatražila odgovor na brojna pitanja o Libri, uključujući i rizike, financijsku stabilnosti i privatnost podataka korisnika, kao i mogućnost kompanije da se pridržava pravila o protu-terorističkom financiranju i pranju novca. Službenici žele znati i kako će Libra organizirati vlastite rezerve. 

Ispitivanje je dio većeg pokušaja Europske unije da odluči hoće li i kako regulirati Libru te hoće li ista uopće biti dozvoljena u regiji. MSN prenosi da postoje mnoge zapreke prije nego li se to dogodi. Benoît Coeuré iz Europske središnje banke upozorava da će standardi za odobrenje Libre biti vrlo visoki, a francuska vlada zagovara da se Libra niti ne dozvoli u Europskoj uniji.

To još ne znači da će Libra biti odbijena. Neki europski političari zagovaraju teoriju da bi virtualni novac mogao biti koristan u slučaju plaćanja izvan matičnih država. 

U svakom slučaju, teško je vrijeme za Facebookovu Libru, obzirom na to da ova vijest stiže nakon što je kriptovaluta izgubila podršku PayPala o čemu smo ranije pisala. Facebook ne bi trebao imati više problema sa svojim partnerima s kojima će danas potpisati sporazum. Kombinacija odlaska PayPala i pitanja koja postavlja Europska unija, svakako stvara sumnju oko održivosti digitalnog formata valute. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu