Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Formula Student

Iza Riteh Racing Teama još jedna rekordna sezona: Izgradili bolid u svega 240 dana

Foto Riteh Racing Team
Foto Riteh Racing Team
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2018. u 16:22 2018-11-30T16:22:38+01:00

Iduće će godine pokušati organizirati vlastito natjecanje, a želja im je i okrupniti članstvo, povezati studente različitih fakulteta te konstruirati što sigurniji bolid

RIJEKA – Studenti Tehničkog fakulteta okupljeni u Riteh Racing Team upriličili su svečanost završetka još jedne uspješne sezone, a kako su naglasili uz sudjelovanje na natjecanjima svjetskih razmjera proteklu sezonu je obilježilo i obaranje vlastitog rekorda izgradnje bolida u svega 240 dana.

Riteh Racing Team u 11 godina postojanja stasao je u jedan od najvećih i najuspješnijih studentskih projekata u Hrvatskoj, a riječ je o projektu usmjerenom na edukaciju i napredak mladih.

Kroz proces konstrukcije i izrade bolida cilj je kvalitetno pripremiti studente za tržište rada.

Članovi svojim znanjem, iskustvom i kompetencijama pokrivaju različita konstrukcijska i marketinška područja, a tim se bavi dizajniranjem, konstruiranjem i izradom prototipa trkaćeg bolida s kojim se kasnije natječe na globalnim Formula Student natjecanjima u seriji statičkih i dinamičkih kategorija.

U jedanaest godina rada, tim je uspješno osmislio i izradio šest prototipa trkaćih bolida, a iza uspješne realizacije projekta stoje sati konstruiranja dijelova bolida, razna ispitivanjima i simulacije te mnogobrojni proračuni i znanje.

Prema najavama studenata iduće će godine pokušati organizirati vlastito natjecanje, a želja im je i okrupniti članstvo, povezati studente različitih fakulteta te konstruirati što sigurniji bolid.

G3011VK03

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.