Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 3n
Sutra: 22° 25° 2
23. svibnja 2018.
Pred izobre

Facebook u Francuskoj pokrenuo inicijativu protiv lažnih vijesti

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2017. u 10:57 2017-02-06T10:57:46+01:00

Facebook je kritiziran da prošle godine, tijekom kampanje za američkog predsjednika, nije učinio dovoljno u sprječavanju objavljivanja netočnih informacija. U Francuskoj postoji slična zabrinutost uoči izbora koji će se održati u travnju i svibnju

PARIZ Društvena mreža Facebook u ponedjeljak je u Francuskoj pokrenula inicijativu za borbu protiv lažnih vijesti uoči predsjedničkih izbora.

Facebook je objavio kako će surađivati s nekoliko vodećih francuskih medijskih organizacija, između ostalih s novinskom agencijom AFP, BFM TV-om, L'Expressom i Le Mondeom, kako bi osigurali da se na toj internetskoj platformi neće širiti neistinite vijesti.

Facebook je kritiziran da prošle godine, tijekom kampanje za američkog predsjednika, nije učinio dovoljno u sprječavanju objavljivanja netočnih informacija. U Francuskoj postoji slična zabrinutost uoči izbora koji će se održati u travnju i svibnju.

Ta je društvena mreža rekla da će korisnici u SAD-u moći lakše označavati lažne članke, te da će surađivati s organizacijama poput Snopesa, internetskog portala koji razotkriva dezinformacije, ABC Newsa i agencije Associated Press.

Facebook je prošlog mjeseca sličnu inicijativu pokrenuo i u Njemačkoj u kojoj se parlamentarni izbori održavaju u rujnu. Dužnosnici njemačke vlade ranije su izrazili zabrinutost da bi lažne vijesti i govor mržnje na internetu mogli utjecati na ishod tih izbora na kojima kancelarka Angela Merkel cilja na četvrti mandat.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka