Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1n
Sutra: 22° 27° 2
19. travnja 2018.
Zajednička baza

Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube udružuju se zbog potrage za teroristima

Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube udružuju se zbog potrage za teroristima
Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube udružuju se zbog potrage za teroristima
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2016. u 9:06 2016-12-06T09:06:00+01:00

Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube (podružnica Googlea) objavili su u ponedjeljak da su formirali partnerstvo na svjetskoj razini kako bi brže identificirali »teroristički sadržaj« na svojim platformama i spriječili njegovo širenje.

Četiri američka tehnološka diva namjeravaju osnovati zajedničku bazu podataka s »digitalnim otiscima« propagandnih fotografija i video snimki za regrutiranje terorista na svojim platformama.

»Dijeleći međusobno te informacije, možemo iskoristiti (te digitalne otiske) kako bismo lakše identificirali potencijalno teroristički sadržaj na našim javnim platformama«, objašnjavaju u zajedničkoj izjavi.

Nijedna poruka neće ipak biti povučena niti blokirana automatski: svaka tvrtka prethodno će samostalno procijeniti krši li identificirani sadržaj njezina pravila.
Svaka će također samostalno donositi odluke o fotografijama i video sadržaju koje će unositi u zajedničku bazu podataka.

Počet će s »najekstremnijim i najočitijim« fotografijama i video snimkama koje krše pravila svih četiriju tvrtki.

Inicijativa je objavljena nakon što su SAD, Europska komisija i niz država zadnjih mjeseci više puta pozvali društvene mreže da intenziviraju borbu protiv terorističke propagande na internetu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka