Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Brzo otkrivanje nevolja

DA SE NE PONOVI PROŠLO LJETO Bespilotne letjelice štite Dalmaciju od požara

foto ilustracija / Foto Reuters
foto ilustracija / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2018. u 18:50 2018-07-24T18:50:23+02:00

Letjelice su razmještene na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, ali letit će i gdje god bude potreba za njima

ZAGREB Oružane snage RH razmjestile su bespilotne letjelice koje će se koristiti na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te na drugim područjima radi brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta, izvijestili su u utorak iz Ministarstva obrane RH.

»Korištenje bespilotnih letjelica s ciljem brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta novost je u protupožarnoj sezoni u kojoj su i ove godine Oružane snage RH ustrojile Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve tri grane OS RH: Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice«, stoji u priopćenju.

Letjelice su razmještene sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. i koristit će se tijekom trajanja Protupožarne sezone 2018. na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije i na područjima u kojima bude iskazana potreba za njihovim korištenjem temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze