Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Morem ploviti

Porsche proizveo ploveći luksuz. Jahta može ploviti u potpunoj tišini, a cijena je astronomska

YouTube screenshot
YouTube screenshot
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2018. u 17:58 2018-09-12T17:58:56+02:00

Jahta nosi naziv Dynamiq GTT 115 Hybrid, a prema riječima predsjednika Uprave Porschea, dizajnirana je za sve ljubitelje automobila i vlasnika jahti. 

Iz talijanskog brodogradilišta u Toscani izašao je brod prema dizajnu studija FA Porsche. Jahta od aluminija duga 35 metara, izašla je na probnu vožnju morem, a cijena je astronomska – 13.950.000 eura, prenosi Boatinternational.com.

Ovaj model prvi je hibrid u GTT seriji, dostiže maksimalnu brzinu od oko 40 kilometara na sat, a brod bez uključenih glavnih motora, pokreću dva elektromotora jačine 20kW.

Specifična je plovidba u potpunoj tišini koja se odvija pri brzini od 5.5 čvorova.

Brzina, stil i filozofija 

Unutarnji dizajn je sličan onome najluksuznijih hotelima svijeta, a vanjska srebrna boja daje mu veličanstven izgled.

Jahta nosi naziv Dynamiq GTT 115 Hybrid, a prema riječima predsjednika Uprave Studio FA Porschea Rolanda Heilera, dizajnirana je za sve ljubitelje automobila i vlasnika jahti budućnosti koji cijene brzinu, stil i filozofiju inteligentnih rješenja, navodi Boatinternational.com.

Dodatni sadržaji

Dodatni sadržaj nalazi se na gornjoj palubi gdje je spa bazen, zatim gostinjski smještaj ispod palube, a moguće je raspolagati po potrebi s tri ili četiri kabine.

Unutrašnjost nalikuje nekim modelima automobila Porsche, namještaj i dekoracija napravljeni su u suradnji s Minotijem, a jahtu pokreću dva MAN-ova motora V12, s jačinom od 1.650 konjskih snaga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu