Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Besplatno, učinkovito, zabavno

video Želite početi vježbati, no nikako da krenete? Uz ove YouTube kanale više nemate izgovora

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2018. u 7:42 2018-09-13T07:42:48+02:00

Donosimo vam izbor YouTube kanala specijaliziranih za različite vrste aktivnosti i treninga koji će otkloniti sve vaše izgovore da krenete s vježbanjem.

Već vam se neko vrijeme po glavi mota misao kako biste trebali uključiti neku vrstu fizičke aktivnosti u svoj život, no nikako ne uspijevate realizirati svoj plan. Kao problem najčešće navodite nedostatak vremena ili novaca, lošu ponudu aktivnosti u vašem okruženju ili pak sram zbog drugih osoba koje su bolje i naprednije od vas. Poznata priča? E pa mi smo vam odlučili ponuditi rješenje, odnosno nekoliko njih, za sve dosadašnje izgovore koje ste imali.

Za vas smo pronašli pet YouTube kanala koji se bave različitim vrstama tjelesne aktivnosti – od joge i pilatesa do klasičnih fitness treninga – a prednostima nema kraja. Osim što su besplatni, kanali nude raznolike treninge različitih duljina i stupnja naprednosti koje možete uvrstiti u svoj dnevni raspored u bilo koje doba dana ili noći i bez brige oko toga tko će vas vidjeti. Možete ih raditi sami ili u društvu, a o dobrobitima bilo koje vrste tjelovježbe, čak i one koja traje pet do deset minuta, ne treba previše govoriti.

Fitness Blender

Alfa i omega YouTube kanala za vježbanje. Fitness Blender, iza kojeg stoji bračni par Kalli i Daniel, nakon 8 godina aktivnog djelovanja okuplja više od 5, 2 milijuna pretplatnika kojima na raspolaganju stoji oko 850 videa čiji raspon seže od vježbi za potpune početnike do izazovnih treninga na kojima će srce dobrano zakucati i iskusnim sportašima.

Njihovi treninzi kombiniraju vježbe snage i izdržljivosti, a u širokoj lepezi različitih aktivnosti koje su osmislili možete izvježbati cijelo tijelo, ali i posve određene dijelove, odraditi kraći program za zagrijavanje od desetak minuta ili pak sat vremena visokointenzivnog treninga čije ćete posljedice još danima osjećati.

Osim što nakon desetljeća aktivnosti možete pronaći pravu enciklopediju vježbi i treninga (velik dio ne uključuje nikakve rekvizite!), najbolji dio u vezi Fitness Blendera jesu sami supružnici koji izvode vježbe, vrlo poticajni u svojoj ljudskosti. Naprosto, kada vam je strašno teško, bude vam malo lakše jer vidite da i Kalli uzdiše kao stvaran čovjek, a ne neki fitness stroj kojeg nikad nećete dostići. Vrlo ljudski pristup, uz nekoliko setova videa o prehrani, stilu života i vježbanju općenito, jedan su od najboljih i sigurno učinkovitih smjerova kojima u YouTube bespućima možete zdravo krenuti.

Yoga with Adriene

Za sve ljubitelje joge i one koji to tek planiraju postati, Yoga with Adriene jedan je od najboljih odabira kojem zasad vjeruje gotovo 4 milijuna pretplatnika. Adriene, voditeljica kanala, predstavlja se u zarazno umirujućem i prizemljenom stilu koji od početka relaksira i najopterećenije umove i tijela.

U više od videa svoj program prilagođuje različitim razinama znanja i mogućnosti, ali i raspoloženjima korisnika pa su njeni video zapisi doslovce lijek za dušu i tijelo. Njezina serija „30 days of yoga” sjajno je mjesto za upoznavanje početnika s jogom, a bilo da vas zanimaju pojedinačne poze, treninzi koji traju tek nekoliko minuta ili dulje serije tijekom kojih svoj napredak možete pratiti, Adriene ima odgovore za sve vaše potrebe.

OneHowto

Ako za vas nisu mirni pokreti joge, već tražite nešto što je dinamično i zabavno, a uz to i plesno, kanal OneHowto pravo je mjesto za vas. Zumba programi diljem svijeta već niz godina okupljaju brojne rekreativce koji svoju dozu aktivnosti pronalaze u zabavnim plesnim pokretima koji pokreću tijelo, a OneHowto otvara prostor da se u vježbanju u ritmu okušate i u intimi vlastitog doma.

Prednost je svakako u tome što određene koreografije možete utvrđivati do mile volje, birati omiljene, a izbjegavati neke koje vam ne leže. Oko 500 video zapisa vodi vas od jednostavnih pokreta za početnike do složenih koreografija kojima pokrećete cijelo tijelo.

Jessica Valant Pilates

Još jedna od popularnih metoda vježbanja danas je svakako pilates koji spaja metode tjelesne aktivnosti istoka i zapada. Povezanost uma i tijela, kao i opuštenost te svjesnost odjeci su istočnjačkih tehnika, a naglasak na snazi i izdržljivosti koja stoji u temelju zapadnjačkog načina vježbanja utjelovljuju se u pilatesu kao dvije komplementarne sile kojima istovremeno radite na tonusu mišića, elastičnosti tijela, ali i unutrašnjem miru.

O tome svakako zna više Jessica Valant, dugogodišnja trenerica pilatesa koja vodi i vlastiti pilates kanal na YouTubeu gdje možete pronaći brojne vježbe i treninge, različitog intenziteta, uz detaljne upute i objašnjenja traženih pozicija ili pokreta. Njeni programi pokrivaju različite skupine među kojima se nalaze i posebni setovi vježbi za trudnice i osobe koje se oporavljaju od određene vrste tjelesnih oštećenja.

The Fitness Marshall

Ako se ne pronalazite u senzualnim zumba pokretima, a i dalje volite plesati, naročito pod većim intenzitetom te vam treba netko zabavan da vas u tome vodi, odgovor je - The Fitness Marshall. Iza ovog imena od 2014. krije se red ubrzanog pulsa i zabave koju uz hit uspješnice, zabavne pokrete i komentare te nezaboravne izraze lica voditelja Caleba Marshall osigurava ovaj kanal.

The Fitness Marshall okuplja plesne točke različitih razina zahtjevnosti, a nekoliko spojenih videa garantira kvalitetnu vježbu tijekom koje neće raditi samo mišići tijela, veći i oni zaduženi za širok osmijeh.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.