Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Spasonosni flavonoidi

Tri šalice dnevno zelenog ili crnog čaja za zdravo srce

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 19. siječanj 2013. u 10:29 2013-01-19T10:29:55+01:00

Po različitim međunarodnim studijama objavljenim tijekom posljednjih godina čaj bi mogao igrati ulogu u prevenciji dijabetesa i debljine ali i omogućiti da se smanji rizik od razvoja različitih krvožilnih problema i bolest

PARIZ - Tri šalice zelenog ili crnog čaja svaki dan imaju zaštitni učinak protiv krvožilnih bolesti zbog visoke koncentracije flavonoida, pokazuje studija predstavljena u petak na kardiološkom skupu u Parizu.

"Potrebno je popiti tri šalice dnevno da bi (čaj) bio učinkovit", kazala je Anne-Marie Roussel, profesorica biokemije sa sveučilišta Joseph Fourier u Grenobleu tijekom europskih dana kardiologije koji se u Parizu održavaju do subote.

Po različitim međunarodnim studijama objavljenim tijekom posljednjih godina čaj bi mogao igrati ulogu u prevenciji dijabetesa i debljine ali i omogućiti da se smanji rizik od razvoja različitih krvožilnih problema i bolesti.

Po studijama, čaj bi mogao smanjiti i količinu kolesterola i triglicerida u krvi ali ostaje pitanje dodavanja šećera i mlijeka što bi moglo izbrisati ili znatno smanjiti njegove koristi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.