Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Širenje

Specijalna bolnica Medico od srijede posluje i u Puli

Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 25. listopad 2017. u 18:47 2017-10-25T18:47:00+02:00

 Najbolji dolaze najboljima – rekla je ravnateljica specijalne bolnice Medico Nevenka Kovač na svečanosti otvorenja

PULA U Puli je svečano otvorena Specijalna bolnica Medico (na 2. katu zgrade Poliklinike Peharec na Vidikovcu (Rizzijeva101) i spremna je dočekati prve pacijente od 2. studenog. Radi se o jednoj od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, osnovanoj 1991. godine, koja danas raspolaže najsuvremenijom dijagnostičkom i terapijskom opremom, minimalno invazivnom kirurgijom te iskusnim medicinskim timom s 24 različite specijalizacije i subspecijalizacije.

– Najbolji dolaze najboljima – rekla je ravnateljica specijalne bolnice Medico Nevenka Kovač na svečanosti otvorenja, istaknuvši među ostalim da vjeruje kako Medico može i hoće unaprijediti kvalitetu zdravstvene usluge.

Veli da Istrani već 25 godina dolaze u Medico u Rijeci te da je veseli otvorenje prve poslovne jedinice u Istri jer je Medico sada došao k njima. Inicijativa za otvorenjem jedinice u Istri, rekao je osnivač Medica Miroslav Reljanović, rađala se gotovo od onda kada su preuzeli Medico.

Mogućnost izbora

– Želimo približiti Istri ono što već 25 godina radimo u Rijeci – rekao je Reljanović, dodajući da je pravi put kojim se može ići, put integracije javnog i privatnog zdravstva te da javno i privatno zdravstvo nisu konkurencija, već zajednički trebaju pomagati, istaknuvši pritom da Medico svojim pristupom može, i hoće, biti strateški partner u razvoju zdravstvenog turizma, posebno u Istri.

Dobili smo novu kvalitetu, novu mogućnost izbora, rekao je, pak, pulski gradonačelnik Boris Miletić, poželjevši im dobrodošlicu te istaknuvši da ga veseli dolazak Medica jer, među ostalim, »težimo izvrsnosti jer smo premali da bismo bili prosječni«.

Dobrodošlicu im je uputio i župan Valter Flego, kazavši da je Istra bogatija za izvrsnu uslugu i izvrsnu ekipu, koja je od sada dostupna svim ljudima Istre. Nastavak je to ulaganja u ljude, objekte, u zdravstvo, rekao je Flego, dodajući da želi upravo to, neka javni sektor motivira privatni i obrnuto.

Foto: Glas Istre

Čak 16 djelatnosti zdravstvene zaštite

Medico obuhvaća 16 djelatnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite – anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, dermatologiju i venerologiju, endokrinologiju, gastroenterologiju, ginekologiju i opstetriciju, internu medicinu, kardiologiju, opću kirurgiju, nefrologiju, neurokirurgiju, neurologiju, oftalmologiju, ortopediju, otorinolaringologiju, plastičnu kirurgiju, pulmologiju, radiologiju, urologiju te vaskularnu kirurgiju, uz suvremeno opremljen medicinsko-biokemijski laboratorij.

Riječi dobrodošlice uputio je i ravnatelj Poliklinike Peharec Stanislav Peharec te ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić, koja je istaknula da je vrijeme da se počne stvarati integrirana zdravstvena zaštita u Istri. Zdrava konkurencija je uvijek dobra, samo nebo nam je granica – rekla je Hrstić. 

Dnevne bolnice

Ono što je odlično, od uzimanja uzoraka za laboratorijsku analizu, preko kliničkih pregleda i dijagnostičkih postupaka, do zaključnog mišljenja liječnika, prođe najviše dva-tri sata. Korisnicima se, nadalje, nudi program dnevnih bolnica, sistematski pregledi i individualni zdravstveni programi, sve pod motom »U jednom danu, na jednom mjestu«. 

U sjedištu Medica u Rijeci je 14 je specijalističkih ambulanti, bolnički odjel, dnevna bolnica, moderan operacijski blok s dvije operacijske sale i jedinicom za postoperativni nadzor te komforni smještajni kapaciteti za oporavak i liječenje pacijenata.

Vlasnik Specijalne bolnice Medico je tvrtka Ergomed iz Zagreba. Danas zapošljavaju 102 djelatnika, među kojima je 50 liječnika, a samo prošle godine imali su više od 40 tisuća pacijenata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze