Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
19. siječnja 2020.
Podrška oboljelima

Nismo same: Web stranica za žene oboljele od malignih bolesti

Nismo same: Web stranica za žene oboljele od malignih bolesti
Nismo same: Web stranica za žene oboljele od malignih bolesti
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2017. u 10:51 2017-03-07T10:51:14+01:00

Stranicu je pokrenula Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke

ZAGREB »Nismo same» nova je web stranica prvenstveno namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima, koja je od utorka, 7. ožujka, dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com.

Stranicu je pokrenula Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

»Saznavši svoju dijagnozu suočila sam se sa strahom i neizvjesnošću te sam prvo otišla na internet potražiti iskustva, priče ili savjete drugih žena koje su kroz to prošle. Postojali su članci na engleskom jeziku, strani forumi i nekoliko naših blogova, ali nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem bi žene mogle crpiti snagu za borbu s bolešću«, kaže Kalogjera.

Stranica je zamišljena kao kombinacija intimnih ispovijesti oboljelih žena u obliku njihova dnevnika i servisa za podršku oboljelima. »Nismo same« je mjesto na kojem će oboljele od raka i njihovi bližnji, uz priče koje slave pobjedu nad bolešću i zorno pokazuju žensku snagu, moći pročitati korisne informacije o novim metodama liječenja, o tome što jesti, koju tjelesnu aktivnost izabrati ili kako si pomoći kroz umjetnički izričaj.

Putem web stranice također će se javnost pokušati dodatno osvijestiti o problemima s kojima se susreću osobe oboljele od malignih bolesti, tijekom liječenja, ali i općenito u društvu.

»I sama sam vodila dnevnik svoje bolesti, pa će čitatelji na stranici moći pronaći i moju priču. Iskreno se nadam da će moja i priče drugih žena oboljelih i liječenih od raka potaknuti druge žene da redovito kontroliraju svoje zdravlje, što je također jedna od misija ove stranice. Hrvatska je, nažalost, po broju smrti od raka na drugom mjestu u Europi, a jedan je od glavnih uzroka činjenica da velik broj građana zanemaruje svoje zdravlje i ne odlazi na redovite kontrole«, rekla je Ivana Kalogjera.

Naziv stranice »Nismo same» nije slučajno odabran, time se želi poslati poruka da niti jedna žena u svojoj bolesti ne smije biti sama i izolirana od zajednice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.