Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4
Sutra: 15° 15° 4
22. studenoga 2019.
Pogrešan izbor

Postoji nekoliko jasnih znakova da koristimo kremu za lice koja nam ne odgovara

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2019. u 8:22 2019-03-28T08:22:52+01:00

Ako ste u mogućnosti da isprobate tester, prije nego što se odlučite za neku kremu, onda to obavezno učinite. Kremu isprobajte na području vrata

Ponekad je, u moru proizvoda za ljepotu koji se gotovo svakodnevno nude na tržištu, teško pronaći kremu za lice koja u potpunosti odgovara vašem tipu kože. Često, na preporuku prijateljica, kupimo neku kremu za koju mislimo da će napraviti čudo od naše kože, no ti se prvi dojmovi vrlo često pokažu pogrešnima. Postoji nekoliko jasnih znakova da trenutačno koristimo kremu koja nam ne odgovara, a ako uočimo barem jedan od njih, vrijeme je za kupovinu drugog proizvoda.

1. Miris kreme je preintenzivan

Iako na prvi pogled izgleda kako miris kreme nikome nije važan, ako je jak, to može značiti da je krema puna kemikalija, koje treba izbjegavati. Posebno ako imate osjetljivu kožu, podložnu iritacijama i perutanju.

2. Neugodan osjećaj na licu

Ako nakon nanošenja kreme osjetite peckanje ili svrbež, odmah isperite proizvod s kože lica, kako biste spriječili iritaciju kože. Ako ste u mogućnosti da isprobate tester, prije nego što se odlučite za neku kremu, onda to obavezno učinite i to tako što ćete kremu isprobati na području vrata.

3. Iznenadna pojava akni

Ako se nakon nanošenja kreme pojavi problem s aknama ili miteserima, krema koju koristite vjerojatno je previše teška za vašu kožu i može vam zatvoriti pore. Potražite nešto laganiju kremu, koja uz to ne zatvara pore kože.

4. Nedovoljna hidratacija

U slučaju da imate jako suhu kožu, zaista vam je potrebna hidratantna krema. Kreme koje u svojoj strukturi imaju veći udio vode idealne su za osobe s masnom kožom, dok je pravi izbor za one sa suhom kožom krema na bazi ulja ili hijaluronske kiseline.

5. Ne odgovara vam na svakom dijelu lica

Većina ljudi ima mješovit tip kože, što znači da im je koža na nekim dijelovima lica suha, na nekim masna, a na nekim normalna. Ako i vi imate ovakvu kožu, normalno je da vam jedna krema neće odgovarati na svim dijelovima lica podjednako, pa je najbolje da istovremeno kombinirate dvije kreme, koje će zadovoljiti potrebe i suhe i masne kože istovremeno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.