Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Pravilno disanje

Novi trend oduševljava žene: Dišite do orgazma. Evo kako

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 10:06 2019-02-07T10:06:38+01:00

Stručnjakinja Amy Jones otkriva kako su vježbe disanja korisne za koncentraciju i pamćenje, ali njima osim što možemo smanjiti stres možemo poboljšati i svoj seksualni život. Kako?! Jednostavno

Disanje je najnoviji trend, pravilno disanje može vam pomoći na emocionalnoj, mentalnoj i fizičkoj razini - barem tako tvrde znanstvenici.

– Istraživanja pokazuju kako prosječni tinejdžer i odrasla osoba koristi samo trećinu svog dišnog sustava. To je gotovo prinudno naučeno ponašanje, jer zadržavajući dah kako bi se nosili s emocijama i stresom, za posljedicu ima i zatezanje mišića uz pomoć kojih dišemo.

Zadržavanje daha kad smo pod stresom zapravo je protu-intuitivno. Najbolji način borbe protiv stresa je uzimanje dubokih, dijafragmalnih udisaja. Time se, tvrde stručnjaci može upravljati.

Stručnjakinja Amy Jones otkriva kako su vježbe disanja korisne za koncentraciju i pamćenje, ali njima osim što možemo smanjiti stres možemo poboljšati i svoj seksualni život. Kako?! Jednostavno, dišite sa svojim partnerom.

Zajedničko disanje može stvoriti bolju intimnost i bliskost. Držanje daha dok se približavate orgazmu prilično je uobičajeni instinkt, ali to može ograničiti količinu novog kisika koji ulazi u vaš sustav, što može biti kontraproduktivno za cijelu »izvedbu«.

Kako bi izbjegli sve poteškoće stručnjaci savjetuju:

1. Počnite tako što ćete duboko udahnuti unutra i van kako biste povećali protok krvi i intimnost.

2. Kada osjetite da se približavate vrhuncu, nastavite duboko, puni daha.

3. Kada počne orgazam, pokušajte najbolje što možete nastaviti disati i pustite cijelo tijelo u njega. Isprva se može osjećati kontra-intuitivno, ali pokušajte se vratiti na disanje s trbuhom otvorenih usta i nastavite ga opuštati. Ne samo da to može poboljšati vaš orgazam, već će se i osjećati bliže partneru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.