Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Savjet vizažistice i frizerki

foto Doznajte kako se savršeno našminkati te kakvu frizuru napraviti za blagdane

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 16. prosinac 2017. u 8:00 2017-12-16T08:00:00+01:00

Riječka vizažistica Iva Berišić na Antoneli Doko demonstrirala je blagdanski make up koji je upotpunjen bajkovitom i romantičnom frizurom

Modni editorijal s mladom pjevačicom Antonelom Doko, snimljen za potrebe blagdanskog specijala priloga Life, nastao je u suradnji s butikom Anais Moda, IBeauty studijom by Iva Berišić te frizerskim salonom Domino.

Iva Berišić opisala nam je prijedlog blagdanskog make upa koji je izvela u Antonelinom slučaju.
– Na očišćenu kožu smo stavili primer te je tako pripremili za nanošenje tekućeg pudera. Nakon pudera nanijeli smo korektor kako bismo prikrili sitne nedostatke koje puder nije sakrio. Nakon toga stavljamo kameni puder i konturiramo lice, a potom slijedi obavezan i neizostavan highlighter te rumenilo. Potom pročešljamo obrve; ako su idealne, samo ih lagano popunimo maskarom, a ako ih treba iscrtati, doradimo ih olovkom. Nakon toga slijedi najbitniji dio – odluka hoćemo li istaknuti oči ili usta, objasnila je Iva i nastavila:

Foto Vedran Karuza

– Ako se odlučimo istaknuti oči, usta ostaju neistaknuta iako ako klijentica to želi, možemo istaknuti oboje. Ako se klijentica odluči za jače istaknuta usta, onda na kapke nanesemo svijetlo sjenilo, glittere i eyeliner. Kod Antonele smo jako istaknuli oči tako da sam joj oko iskonturirala ljubičasto-smećkastom nijansom, u unutarnji ugao oka sam joj stavila glitter, sjajnu prašinu ružičaste nijanse, a u vanjski kut gornjeg kapka smećkasto sjenilo. Isto to sam učinila i na donjem kapku koji sam istakla ljubičastom olovkom. Trepavice mogu biti umjetne ili prirodne, pročešljane maskarom, a sve zaokruženo eyelinerom. Kad dovršimo look, ako treba, dodamo još rumenila. U ovom, Antonelinom looku najljepši su dio šljokice kojima smo »podignuli« cjelokupni izgled.

L712VK27_e

Kad je u pitanju blagdanski make up općenito, poznata riječka vizažistica ima samo jedan jednostavan prijedlog, odnosno preporuku.
– Istaknite usta crvenim ružem jer je crveni ruž zaštitni znak Božića i Nove godine, i uđite u novu s osmjehom, zaključila je.

Za Antonelinu kosu ovom su se prigodom pobrinule dame iz frizerskog salona Domino koje su mladoj pjevačici napravile bajkovitu, romantičnu frizuru, savršenu za ove blagdanske dane.

L712VK44

– U blagdanskoj frizuri najvažnija je boja kose. Preporučamo tople nijanse: zlatne, plavkaste, bakrene, bež, anđeoske nijanse, ton na ton pramenove kojima se time dobiva dubina frizure. U zimske dane ne uklapaju se hladne nijanse. Bitne su tople nijanse koje daju osjećaj topline, doma. Bilo bi dobro imati barem tri različite nijanse na kosi, jednu radi dubine, drugu radi osvjetljivanja pramenova i treću koja će biti dominantan ton boje kose. Frizura neka bude nedefinirana, s puno valova, lepršava i razbacana, da opet u tom nekom kućnom ugođaju... Ako se klijentica odluči na varijantu podignute kose, djelomično ili u potpunosti, frizura će također biti neobavezna, sa zaigranim valovima. U svakom slučaju, bez obzira je li kosa spuštena ili podignuta, najbitnije je da boja bude tople nijanse, zaključile su dame iz frizerskog salona Domino.

L712VK43

Pratite Facebook stranicu priloga Life Novog lista i u ponedjeljak doznajte kako osvojiti novogodišnji make up by Iva Berišić i svečanu frizuru u salonu Domino.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.