Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Suvremena bajka

Zvuči kao bajka, ali nije: Doslovno ga je oživjela poljupcem, nakon čega se rodila ljubav

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 19. rujan 2018. u 14:38 2018-09-19T14:38:26+02:00

Max Montgomery imao je prvi spoj s kalifornijskom doktoricom Andi Traynor tijekom njegova srčanog udara na plaži.

Snjeguljica je bila na umoru, bijela i hladna, ležala je na odru, a onda je stigao princ, utisnuo joj nježan poljubac i ona je oživjela. Ova dražesna scena iz bajke zapravo je jedan od prvih zapisa reanimacije, a da su takve priče, koje vraćaju život i ljubav istovremeno, moguće i u stvarnosti pokazao je slučaj američkog para koji se je "upoznao" na plaži dok je Max Montgomery proživljavao srčani udar, a u pomoć je pristigla njegova sadašnja partnerica, tadašnja neznana doktorica Andi Traynor.

Reanimacija je bio njihov prvi poljubac, a nakon povratka u svijet živih, Maxa i Andi zadesila je ljubav. Pa ima nešto magije i u ovom svijetu u kojem živimo, čak i kada smo na umoru.

Premda nije bio romantičan, njihov prvi poljubac bio je od životne važnosti, a mlada se anesteziologinja posve slučajno nalazila na plaži kada je surfer Max doživio srčani.

Do dolaska hitne, punih 17 minuta, Andi je reanimirala Maxa čije je srce stalo s kucanjem. Po dolasku pomoći, Andi nije imala mira već je otišla u bolnicu provjeriti stanje, a ondje se neko vrijeme i zadržala.

- Nekoliko tjedana nakon njegove operacije sjedili smo na klupici i razgovarali. Rekla sam mu "Sad te mogu poljubiti stvarno", rekla je sretna doktorica za Daily Mail.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.