Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4
Sutra: 7° 7° 4
20. siječnja 2020.
Nezgoda na stablu

Vjeverice u gnijezdu zapetljale repove, spašavali ih veterinari hitnim zahvatom

Pixabay.com
Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2018. u 7:37 2018-09-18T07:37:24+02:00

Veterinari su objavili fotografije na stranici rehabilitacijskog centra Wildlife i napisali kako su repovi petero vjeverica uspješno raspetljani te su životinje oslobođene.

Pet vjeverica u Wisconsinu oslobođeno je u nesretnoj zgodi koja ih je zadesila u njihovom gnijezdu. Skupina mladih sivih vjeverica pronađena je sa zapetljanim repovima, u kojima su se našli komadići trave i plastike, piše Sky News.

Smatra se kako je te materijale njihova majka koristila kako bi učvrstila gnijezdo. Ekipa za rehabilitaciju životinja dvadesetak je minuta radila na odmotavanju „gordijskog čvora“, a morali su paziti kako u cijelom procesu male životinje ne bi ostale ozlijeđene.

Anestezija prije zahvata

Veterinari su objavili fotografije na stranici rehabilitacijskog centra Wildlife i napisali kako su repovi petero vjeverica uspješno raspetljani te su životinje napokon oslobođene.

Prema njihovim riječima, vjevericama je bila potrebna hitna intervencija kako u potpunosti ne bi ostale bez svojeg repa. Nesretne vjeverice su prije samog zahvata bile anestezirane.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.