Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
16. veljače 2020.
Brojne emocije

Ulazite u novu vezu nakon razvoda ili prekida? Ovim savjetima si olakšajte nove spojeve

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2020. u 9:04 2020-02-14T09:04:39+01:00

Ponovni ulazak u ljubavne igrice nakon razvoda ili prekida može biti teško iskustvo, mnogi osjećaju pretjerane emocije, strahove ili brigu oko toga gdje će ih odvesti spojevi s nekom novom simpatijom. Zato preuzmite neke od ovih savjeta kako bi vam novi spojevi prošli u što pozitivnijem i mirnijem duhu. 

Potpuno iscjeljenje

Prelazak preko razvoda ne može biti lagan proces, stoga je potrebno prije novih izlazaka i veze definitivno završiti s prošlom vezom, odnosno brakom. Dobro je pomiriti se sa prošlosti, a tako ćete i lakše otvoriti vrata novim ljubavima. 

Fokus na pozitivi

Fokusirajte se na samo pozitivne stvari i traženje sreće za sebe. Razmislite o tome što vas čini sretnima i u čemu uživate te se upravo tome i prepustite. Nemojte razmišljati o negativnim ishodima do kojih može doći u novoj vezi. 

Bez usporedbi

Najveća greška koju u novoj vezi možete napraviti je uspoređivati svojeg bivšeg ili bivšu s novom osobom u vašem životu. Vježbajte ostajanje u sadašnjem trenutku i učite više o osobi s kojom ste sada u nekome odnosu. 

Ne možete mijenjati nekoga

Kada je riječ o mijenjanju nekoga, tu ste odgovorni jedino sami za sebe. Ne možete mijenjati i "popravljati" svojega bivšeg ili bivšu, kao ni sadašnju ljubav. Usredotočite se samo na sebe i kako poboljšati svoj karakter. 

Strpljenje

Kažu da je strpljenje najvažnija vrlina. A to se uvelike odnosi i na ljubavne veze, posebice one početke gdje tek izlazite na spojeve. Uzmite vremena kako biste dobro upoznali potencijalnog partnera, dugoročno vam je to puno bolja opcija.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.