Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.
Lamborghini Aventador

Tata i sin izrađuju bijesni Lamborghini - pomoću 3D printera

FOTO/Lamborghini Aventador, Flickr
FOTO/Lamborghini Aventador, Flickr
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 7:48 2019-07-11T07:48:36+02:00

Odluka je pala -  Aventador bi mogao biti parkiran u njihovoj garaži, ako ga - isprintaju. 

Sve je započelo kada su fizičar dr. Sterling Backus i njegov sin igrali video-igricu "Forza Horizon 3". Sin mu je tada rekao da je apsolutno zaljubljen u Lamborghini Aventador.

Dr. Backus je odlučio da bi Aventador mogao biti parkiran u njihovoj garaži, ako ga - isprinta. 

S Amazona je naručio tri printera i započeo s istraživanjem kako ideju provesti u djelo, prenosi LADbible.

Za Motor objašnjava: "Originalno smo planirali izgradnju od željeza, ali vidjevši koliko su napredovali 3D printeri, odlučili smo isprintati auto."

Printeri mogu odraditi dio posla, pa Sterling individualne panele lijepi sam, nakon čega ih oblači u karbonski Kevlar i vakumira. 

"Nisam imao prethodnog iskustva u 3D printanju ili ovijanju dijelova. Ovijanje je temeljeno na tehnikama koje sam vidio na YouTubeu.", kaže Backus.

"S obzirom na to da je ovo specifičan projekt, ovijanje dijelova mi se činilo smislenim jer dodaje i svojstva koja umiruju zvuk.", dodaje.

Osmislio je i izradio šasiju i ubacio u LS1 V8 motor iz Chevrolet Corvette 2003., te dva turbopunjača za dodatni učinak.

Backus nije uspio baš sve izrezati, jer je morao kupiti pojedine specifične Lamborghini dijelove, primjerice prozore na vratima, retrovizore, staklo bočnog zrcala i signalna svjetla.

Možda se pitate koliko sve ovo košta, ali dr. Backus ima proračun od samo 29.000 dolara.

Dakle, mogao bi stvoriti svoj vlastiti super-automobil po povoljnoj cijeni. Projekt koji je započeo prošle godine, još uvijek je u tijeku, ali linije vozila ne izgledaju nimalo loše. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.