Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. siječnja 2020.
Spas

Talijanski par preživio urušavanje kuće zahvaljujući svojim mačkama: 'Vidjeli smo da zidovi pucaju...'

Foto pixabay.com
Foto pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 8:40 2019-10-24T08:40:13+02:00

Talijanski bračni par izbjegao je smrt pod ruševinama svoje kuće u Liguriji koja je klizila zbog odrona izazvanih obilnim kišama jer su ih na vrijeme probudile njihove mačke.

»Moja se žena probudila jer su se oglasili Simba i Mosé, naše mačke«, objasnio je Claudio Piana, stanovnik mjesta Campo Ligure na sjeverozapadu za lokalni list Secolo XIX.

Kada se ustala, njegova supruga Sabrina Pellegrini »uočila je da se mačke igraju komadom žbuke otpale sa stropa. Zatim smo vidjeli da zidovi pucaju«, ispričao je.

Kiše s bujicama izazvale su klizanje terena koje je potkopalo temelje njihove kuće, sagrađene na obronku. Pokušali su pobjeći vozilom no našli su se u blatnoj bujici, ali su ih spasili vatrogasci.

»Brat me nazvao i rekao 'Claudio, tvoja se kuća urušila«, ispričao je Piana. »Sada nemamo više ništa, vatrogasci su rekli da se nećemo više moći vratiti kući, jer je preopasno, rekao je Piana, ali je sretan što su Simba i Mosé preživjeli.

Olujno nevrijeme pogodilo je od ponedjeljka sjeverozapad Italije, napose Lombardiju, Pijemont i Liguriju te izazvalo smrt vozača taksija čije je vozilo palo kada se urušio most za nekoliko desetaka osoba. Drugi vozač je poginuo izgubivši kontrolu nad upravljačem na poplavljenoj cesti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.