Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
15. studenoga 2019.
Kobne uvrede

Strog sud: Direktor pijan uvrijedio prolaznike, dobio godinu zabrane ulaska u sve pubove u centru

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Objavljeno: 20. listopad 2018. u 9:03 2018-10-20T09:03:01+02:00

- S obzirom na to da ne možete kontrolirati sebe dok pijete, mi ćemo pokušati obuzdati koliko i kada pijete, rekao je sudac prema Evening Standardu.

Stroga pravila dobrog ponašanja u Londonu se ne krše tako lako ili to barem pokazuje primjer kažnjavanja jednog londonskog biznismena koji će svoju lekciju za ponašanje zasigurno dobro upamtiti.

Naime, Robert Tolley, direktor jedne od kompanija u Cityju, dobio je zabranu posjećivanja svih pubova, kafića i klubova u centralnom Londonu nakon što je uvrijedio na rasističkoj razini par u prolazu, prenosi Evening Standard.

Tolley je toga dana proveo šest sati u pubu na oproštajnoj zabavi kolege s posla, nakon čega se pijan zaputio kući. Na putu je naišao na par Sheikh Ahmeda i Sayemu Khanom koje je počeo gurati i vrijeđati.

Sukob se zbio u liftu na stanici Liverpool Street, a pijani je financijer damu nazvao "kumarskom prostitutkom", a njenog partnera "smeđim psom".

Na koncu je Tolley, inače otac dvoje djece, uhićen i optužen na godišnju zabranu posjećivanja kafića, barova, pubova i kluboma u centralnom Londonu i u njegovom rodonom Wilshireu. Osim toga, određen mu je i policijski sat idućih devet tjedana između 8.30 i 16.30 sati.

- S obzirom na to da ne možete kontrolirati sebe dok pijete, mi ćemo pokušati obuzdati koliko i kada pijete, rekao je sudac prema Evening Standardu.

Optuženi se izjasnio krivim i izrekao "duboku posramljenost" svojim činom. Zbog nemilog događaja trenutno je i suspendiran s posla.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.